Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Valtra
  • 01.11.2018. 18:15

Valtrin novi "smart touch" koncept na testu

Saznajte da li je Valtra, sa potpuno novim sistemom kontrole za Direct i Versu modele, sada "potpun paket".

Foto: Farmers Guardian / James Rickard
  • 354
  • 32
  • 0

Od 2004. godine, kada je Valtra predstavila svoju seriju traktora T4, kao i N4 u 2015. godini, poznavaoci su smatrali da im nešto nedostaje. Iako su svi bili više nego zadivljeni, primećen je nedostatak, kada je reč u upravljanju, posebno na Direct i Versu modelima. Dešavali su se često i kvarovi, posebno na kontrolnoj tabli, a pokušaj unapređenja nije urodio plodom. 

Ipak, prošle godine kompanija je odgovorila kritičarima, predstavivši "pametno" smart touch rešenje. Sve pohvale posebno su namenjene kontroli naslona i blatobrana. 

U videu koji možete potražiti ovde pogledajte test na T234 Direct modelu.

Oslanjajući se na smart touch "mozak" i fleksibilnost podešavanja, upravljalo se traktorom, ali i kosilicom, kao priključnom mašinom.

Ono što karakteriše ovaj koncept je novi naslon za ruku, koji sadrži ručicu sa svim potrebnim, primarnim, kontrolnim dugmadima, koja je jednostavna za korišćenje. Tu je i sekundardni džojstik sa dodatnim funkcijama, kao i ekran za dodir za jednostavna podešavanja. Unapređen je i raspored važnih dugmadi, koje je sada mnogo lakše pronaći. Dizajn je mnogo moderniji i nema "skrivenih" kontrola.

Valtra H202: Prvi traktor kome ne treba vozač?

Podešavanja se većinom obavljaju preko pomenutog ekrana. Kako bi bio jednostavan za korišćenje, i olakšao prikaz, podeljen je na četiri dela. Postoji i mogućnos prilagođavanja na dnevno i noćno svetlo. Na početnom ekranu vozača dočekuje 3D prikaz traktora sa ikonicama svih dostupnih funkcija. 


Izvori

Farmers Guardian


Tagovi

Valtra Smart touch Direct Versu Ekran na dodir Džojstik


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u