Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenske nepogode
  • 12.06.2017. 12:00

Vršac: Najveće štete na kukuruzu

Nevreme koje je nedavno pogodilo opštinu Vršac, najveće štete nanelo je kukuruzu, prve su procene.

  • 1.796
  • 178
  • 0

Komisija, koju je formirao Grad Vršac, obišla je oranice, koje su bile poplavljene usled velikih nepogoda. Procena je da je oko 250 hektara njiva bilo pod vodom. Pošto se voda zadržavala u depresijama, biće od pet do 10 odsto oštećenja.

Veći problem je napravio grad, posebno u Uljmi. Kukuruz je najteže pogođen, pa oštećenja mogu da budu i do 20 odsto. Čekaju se pojedinačne pijave poljoprivrednika, kako bi se obišle sve njive i donela konačna procena štete.

Darko Grbić iz Vlajkovca smatra da je odgovoran ljudski faktor, jer su kanali neuređeni. Žali se i da je Opština tek nedavno isplatila samo 30% sredstava za poplave iz 2014. godine, prenosi RTV. Dodaje i da za oštećenja izazvana nedavnim nepogodama osiguranje smatra da nema razloga da isplati odštetu.

stux / Pixabay


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Izvori

RTV


Tagovi

Kukuruz Njiva Osiguranje Vršac KIša Grad Komisija Darko Grbić


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.