Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predžetveno finansiranje
  • 21.12.2015. 14:30

Završen karavan o predžetvenom finansiranju

U sklopu edukativnog karavana, koji je održan od 3. novembra do 16. decembra, grupa eksperata, sastavljena od predstavnika Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Agencije za privredne registre, budućim korisnicima približila je kako Zakon o predžetvenom finansiranju funkcioniše u praksi.

  • 128
  • 6
  • 0

Poljoprivredni proizvođači, predstavnici lokalnih samouprava i finansijskih institucija upoznati su sa novim Zakonom o predžetvenom finansiranju, koji je stupio na snagu 1. juna ove godine i u čijem su kreiranju, pored Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, učestvovali i stručnjaci Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Dobra posećenost karavana

U sklopu edukativnog karavana, koji je održan od 3. novembra do 16. decembra, grupa eksperata, sastavljena od predstavnika Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Agencije za privredne registre, budućim korisnicima približila je kako Zakon o predžetvenom finansiranju funkcioniše u praksi. Dobra posećenost i brojna pitanja ukazuju da su poljoprivredni proizvođači zainteresovani i za ovaj vid alternativnog finansiranja poljoprivredne proizvodnje jer, kako kažu, proizvodnja traje minimum godinu dana i ne mogu sami da je finansiraju, zato je dobra svaka pomoć kako bi zasnovali proizvodnju kvalitetno i dobili dobar rod, a taj će dobar rod isplatiti svaki trošak finansiranja.

Cilj je obezbediti novi način finansiranja poljoprivrednih proizvođača

Predžetveno - subotica
Predžetveno finansiranje,

edukativni karavan u Subotici

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine ističu kako je osnovna novina i namena ovog zakona, koji je usvojen 2014. godine, a čija primena je počela 1. juna ove godine, da se obezbedi novi način finansiranja poljoprivrednih proizvođača, da u vremenskom periodu kada im je najpotrebnije, u vreme zasnivanja poljoprivredne proizvodnje na godišnjem nivou imaju stabilna i jeftina finansijska sredstva.

Radi se o kratkoročnim sredstvima, kreditori su komercijalne banke ali i industrija, trgovinske kuće, a poljoprivrednici će dobijena sredstva, prema ugovoru sa poveriocima, vraćati u novcu ili robi. Ugovori o finansiranju proizvodnje registruju se u Agenciji za privredne registre, u skladu sa propisanom procedurom.

Više informacija o karavanu možete pronaći na sajtu pzf.rs.


Izvori

pzf.rs


Tagovi

Predžetveno finansiranje Edukativa karavana Poljoprivredni proizvođači FAO EBRD Komercijalne banke Kreditori Jeftina finansijska sredstva