Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predžetveno finansiranje
  • 21.12.2015. 14:30

Završen karavan o predžetvenom finansiranju

U sklopu edukativnog karavana, koji je održan od 3. novembra do 16. decembra, grupa eksperata, sastavljena od predstavnika Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Agencije za privredne registre, budućim korisnicima približila je kako Zakon o predžetvenom finansiranju funkcioniše u praksi.

  • 128
  • 6
  • 0

Poljoprivredni proizvođači, predstavnici lokalnih samouprava i finansijskih institucija upoznati su sa novim Zakonom o predžetvenom finansiranju, koji je stupio na snagu 1. juna ove godine i u čijem su kreiranju, pored Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, učestvovali i stručnjaci Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Dobra posećenost karavana

U sklopu edukativnog karavana, koji je održan od 3. novembra do 16. decembra, grupa eksperata, sastavljena od predstavnika Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i Agencije za privredne registre, budućim korisnicima približila je kako Zakon o predžetvenom finansiranju funkcioniše u praksi. Dobra posećenost i brojna pitanja ukazuju da su poljoprivredni proizvođači zainteresovani i za ovaj vid alternativnog finansiranja poljoprivredne proizvodnje jer, kako kažu, proizvodnja traje minimum godinu dana i ne mogu sami da je finansiraju, zato je dobra svaka pomoć kako bi zasnovali proizvodnju kvalitetno i dobili dobar rod, a taj će dobar rod isplatiti svaki trošak finansiranja.

Cilj je obezbediti novi način finansiranja poljoprivrednih proizvođača

Predžetveno - subotica
Predžetveno finansiranje,

edukativni karavan u Subotici

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine ističu kako je osnovna novina i namena ovog zakona, koji je usvojen 2014. godine, a čija primena je počela 1. juna ove godine, da se obezbedi novi način finansiranja poljoprivrednih proizvođača, da u vremenskom periodu kada im je najpotrebnije, u vreme zasnivanja poljoprivredne proizvodnje na godišnjem nivou imaju stabilna i jeftina finansijska sredstva.

Radi se o kratkoročnim sredstvima, kreditori su komercijalne banke ali i industrija, trgovinske kuće, a poljoprivrednici će dobijena sredstva, prema ugovoru sa poveriocima, vraćati u novcu ili robi. Ugovori o finansiranju proizvodnje registruju se u Agenciji za privredne registre, u skladu sa propisanom procedurom.

Više informacija o karavanu možete pronaći na sajtu pzf.rs.


Izvori

pzf.rs


Tagovi

Predžetveno finansiranje Edukativa karavana Poljoprivredni proizvođači FAO EBRD Komercijalne banke Kreditori Jeftina finansijska sredstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D