Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žetva pšenice
  • 30.07.2015. 13:00

Završena žetva pšenice, proizvodnja veća za 1,7 odsto

Žetva pšenice u Srbiji je završena, hlebno zrno je dobrog kvaliteta, a očekuje se da će proizvodnja iznositi 2,4 miliona tona

  • 104
  • 4
  • 0

Žetva pšenice u Srbiji je završena, hlebno zrno je dobrog kvaliteta, a očekuje se da će proizvodnja iznositi 2,4 miliona tona, što je za 1,7 odsto više u odnosu na prošlu godinu, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije.

Kako je izjavio sekretar Udruženja za poljoprivredu PKS, Nenad Budimović prosečan prinos po hektaru iznosi 4,1 tonu, a žetva je završena u optimalnom roku. Budimović je na sednici tog udruženja podsetio da su žetvene površine iznosile 589.922 hektara i da će proizvodnja pšenice sa prenetim zalihama biti dovoljna za domaće potrebe, kao i da će biti viškova za izvoz, a sada treba postići odgovarajuću cenu za farmere i za izvoz.

"Tu se već pojavljuju blagi problemi, jer je ovaj topli period koji traje dve nedelje izazvao opadanje vodostaja Dunava, tako da barže sa natovarenom robom stoje", ukazao je Budimović i dodao da se čeka trenutak kada će barže moći da isplove, napominjući da se trenutno koristi samo 60 odsto njihovog kapaciteta.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Vodostaj Dunava Žetva pšenice Cene Nenad Budimović Izvoz PKS Žetvene površine