Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sportski ribolov
  • 13.11.2017. 18:00

Ariljčanin od sportskog ribolova napravio biznis

Sportski ribolovac Goran Radović iz Arilja uspehe u ribolovu, kojim se bavi od detinjstva, vremenom je pretvorio u biznis koji mu donosi novac. On je jedni domaći izvoznik prihrane za sportski ribolov, a i dalje se takmiči na međunarodnoj sceni, gde naredne godine planira da ponovo osvoji šampionski tron.

Foto: AD RI / Flickr
  • 2.379
  • 154
  • 0

Goran Radović, majstor ribolova, iz Arilja, uspeo je da hobi, kojim se uspešno bavi, pretvori u biznis od kojeg živi. Kako prenosi RTS, on najčešće peca na Drini i Zlatarskom jezeru, a ribolov mu, osim zadovoljstva, donosi trofeje i mesto u vrhu međunarodne liste najboljih ribolovaca.

Srbija bez strategije za ribolovni turizam

Međutim, kako Radović napominje, Srbija uprkos prirodnim potencijalima za razvoj ribolovnog turizma, već duže od dve decenije nema jasnu razvojnu strategiju u tom pravcu. On smatra da su Zlatarsko jezero i ostale naše reke prilično devastirani, pa su, kada je reč o ribolovnom turizmu, naše trenutne šanse vrlo slabe.

Radović jedini domaći izvoznik prihrane za ribu

Goran je 10 puta osvajao titulu državnog prvaka, ali učestvuje i na svetskim takmičenjima. U tome je video šansu da se od hobija dođe do načina da zaradi novac. Kako objašnjava, nadimak Gica, po kojem je poznat u ribolovačkom svetu i ribolovački uspeh iskoristio je za ličnu promociju i počeo je da proizvodim prihranu za sportski ribolov, kao i druge rekvizite potrebne sportskim ribolovcima. Radović je trenutno jedini srpski izvoznik prihrane za ribu.

U planu novo osvajanje svetskog vrha

On tvrdi da, uprkos tome što se na međunarodnoj sceni takmiči već dve decenije i što je 2014. godine čak bio prvi na međunarodnoj listi najboljih ribolovaca, kod nas je taj sport malo priznat. Dodatni razlog za pesimistične prognoze je i taj što se slabo šta čini da se takvo stanje promeni. Na kraju treba pomenuti i to da je Radović u 2017. godinu ušao kao treći najbolji ribolovac u svetu, te da su mu planovi da se naredne godine ponovo popne na šampionski tron.

Foto: AD RI / Flickr


Izvori

RTS


Tagovi

Ribolov Sportski ribolov Goran Radović Arilje Takmičenje Zlatarsko jezero Drina Srbija Agroklub Prihrana Riba Ribolovni turizam


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Кад стигне пролеће у наш град