Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RG "Ečka"
  • 20.11.2024. 10:30
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Ečka

Čuveni ečanski šaran ponovo na trpezama

U RG "Ečka", jednom od najpoznatijih i najvećih slatkovodnih ribnjaka u zemlji, početkom novembra počeo je izlov konzumne ribe

Foto: Shutterstock/Mario Hoesel (Ilustracija)
  • 196
  • 56
  • 0

Ribarsko gazdinstvo "Ečka" ponovo ljubiteljima ribe nudi čuvenog ečanskog šarana, prenosi portal I love Zrenjanin. U ovom, jednom od najpoznatijih i najvećih slatkovodnih ribnjaka u zemlji, početkom novembra počeo je izlov konzumne ribe.

"Želeći da iskoristimo ogroman potencijal ribnjaka, prošle godine smo rešili da obnovimo proizvodnju i na tržište vratimo nadaleko čuvenog ečanskog šarana", rekli su iz ovog gazdinstva za pomenuti portal.

Kako su dodali, iz sopstvenog nasada riblje mlađi, koristeći poluintezivan sistem gajenja, proizvode najkvaliteniju ribu. I to, kako ističu, sa obiljem planktona iz ečanskih jezera, u zaštićenoj zoni rezervata prirode. Ono što ečanskog šarana izdvaja od drugih slatkovodnih konzumnih riba i što mu daje prepoznatljivost kao svojevrsnom brendu na tržištu, jesu geograski položaj i tradicija  uzgoja ribe koja u ovom ribnjaku datira od kraja 19. veka.

Ečanski šaran na daleko čuven

Kako smo ranije pisali, zbog specifične tehnologije gajenja, šaran sa ovog ribarskog gazdinstva ima nizak procenat masti zbog čega se svrstava u "posnu" ribu. Osim niskog sadržaja holesterola (50mg/100g), meso šarana se odlikuje prisustvom značajne količine polinezasićenih masnih kiselina (omega-3 i omega-6).  

Ima specifičnu konzistenciju mesa, što znači da je ono rastresito, a da je ukus nadaleko prepoznatljiv. Šaran se može kupiti u ribarnici RG "Ečka", a moguća je i prodaja na veliko. 


Tagovi

Šaran iz Ečke RG Ečka Ečanski šaran Ribnjak Ečka Nizak procenat masti Čuveni šaran


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nesvakidašnja scena. Posle vađenja šećerne repe, Holmer pukao na pola.