Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovostaj
  • 15.04.2023. 10:00

Lovostaj za šarana i smuđa u toku: Nulta tolerancija ribočuvarske službe

Naglašavamo da će ribočuvarska služba Ribolovačkog saveza Vojvodine imati nultu toleranciju za zadržavanje vrsta koje su u lovostaju ili ispod minimalne dozvoljene mere ili u broju i količinama koje nisu dozvoljene.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 3.246
  • 258
  • 1

Tokom prethodne nedelje zimsko vreme sa padavinama podiglo je vodostaj na rekama, dok su temperature vode opale za nekoliko stepeni pa je na većini voda od devet do 11°C . Uprkos lošem vremenu bilo je upornih ribolovaca kao i ulova.

Ribolovački savez Vojvodine podseća sve koji planiraju da izađu na vodu da je lovostaj za šarana i smuđa u toku.

"Naglašavamo da će ribočuvarska služba Ribolovačkog saveza Vojvodine imati nultu toleranciju za zadržavanje vrsta koje su u lovostaju ili ispod minimalne dozvoljene mere ili u broju i količinama koje nisu dozvoljene, bez obzira na izgovore poput onog da ste hteli samo da ih slikate pre nego što ih vratite nazad u vodu. Ukoliko uhvatite vrstu koja je trenutno u lovostaju, neophodno je da istu u što kraćem roku uz što manje maltretiranja i oštećenja na licu mesta vratite nazad u vodu", ističu na svom fejsbuk profilu.

Ribokradice na Tamišu

Na Tamišu nivo vode je najviše porastao pa se na većini lokacija opet razlio. Vodostaj Tise je u manjem porastu sa tendencijom rasta narednih dana. Temperatura vode devet do 10 °C. Na stajaćicama temperatura vode je nakon prethodnog zahlađenja opala na devet do 11°C.

"Kada su prekršaji u pitanju, krivolovci ne odustaju, pa je opet bilo najviše posla sa ribokradicama na Tamišu koji su i tokom prethodne nedelje ostali bez desetetina alata, ali bilo je nedozvoljenih alata i na Tisi i Bosutu."

Izvučen som "kapitalac" iz Velike Morave: Dužine preko dva metra

Pored šaran i smuđa, lovostaj važi trenutno i za kečigu, mrenu, protfiša, ploticu, skobalja, klena i deveriku i to do 31. maja. Som se može loviti do 1. maja, dok je sezona lova svih vrsta pastrmki u toku od početka marta.

Podsetimo da za alohtone vrste poput amura, amurskog čebačoka, babuške, tolstolobika, sunčice, basa, kalifornijske pastrmke i američkog patuljastog soma dozvoljen neograničen lov, kako su to invanzivne vrste.

"Bistro i pošteno na vodi!", poručuju iz Saveza.


Tagovi

Lovostaj Rečna riba Ribočuvarske službe Ribolovački savez Vojvodine Som Smuđ Šaran


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!