Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ICES o akvakulturi
  • 02.06.2015. 17:00

Održivi razvoj akvakulture u svetu

Cilj ovog sastanka je da se jasno identifikuje kako ICES, nauka i savetodavni sistem može da se koristi za podršku održivom razvoju akvakulture.

Foto: depositphotos.com
  • 156
  • 7
  • 0

Međunarodni savet za istraživanje mora (ICES) jučer je započeo dvodnevni sastanak u Bergenu na temu dijaoga u akvakulturi. Manifestacija okuplja industriju, zainteresovane strane, menadžere i naučnike koji će da razgovaraju o tome kako nauka može da savetuje i podrži održivi razvoj akvakulture. Okupilo se oko 150 učesnika, uključujući ministarstva iz Norveške i Farskih ostrva.

Ključni razlozi za sastanak uključuju interakciju akvakulture i životne sredine, dalji razvoj metoda i standarda, kao i uspostavljanje veze sa industrijom.

Održivi razvoj u akvakulturi

"Akvakultura je ključna oblast po pitanju rasta hrane u budućnost, a cilj ovog sastanka je da se jasno identifikuje kako ICES, nauka i savetodavni sistem može da se koristi za podršku održivom razvoju akvakulture", istakao je Kornelije Hamer prvi potpredsednik ICES-a, koji je i predsedavao ovim sastankom. "Akvakultura je važna komponenta strateškog plana ICES-a i otvoren dijalog sa svim zainteresovanim stranama je ključan za procenu potreba i nedostataka, kako bi se izbeglo dupliranje napora, a time i gubljenje vremena", dodao je Hamer.

ICES-ov Strateški plan (2014-2018) se fokusira na procenu i pružanje podataka i informacija, nauku i savete o opcijama za održivo korišćenje i zaštitu morskih ekosistema. Ključno je ovde prepoznati potrebu za informacijama koje su od presudne važnosti donosiocima odluka prilikom stvaranja politika koje podržavaju održivi razvoj akvakulture.

Foto: depositphotos.com; raywoo


Tagovi

Akvakultura Strateški plan Informacije Bergen Održivi razvoj ICES Kornelije Hamer Morski ekosistemi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!