Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribolovci
  • 12.06.2017. 08:00

Pojačana kontrola zbog dozvola i trovanja ribe

Ribolovačke službe pojačale su kontrole u Nišavskom i Topličnom okrugu. Svaki šesti ribolovac je bez dozvole, ali je veći problem trovanje ribe.

Foto: Robert Young / Flickr
  • 1.054
  • 204
  • 0

Ribolovci u Nišavskom i Topličnom okrugu većinom imaju uredne dozvole, međutim našlo se njih 631 bez "papira". Ribolovačke službe DOO "Južna Morava 2" kažu da svaki šesti ribolovac nema dozvolu.

Obilasci čak i noću

Obilasci se obavljaju svakog dana, u dve smene, a po potrebi i noću, kada se riba lovi nezakonito. Ove godine, kažu, ipak takvih problema ima manje, posebno kada je reč o korišćenju mreža. Mogu se naći na Oblačinskom jezeru i Bojničkom jezeru (Brestovačkom jezeru).

Trovanje zbog otpadnih voda

Najveći problem ipak predstavlja trovanje ribe. Službe zato koriste profesionalne oksimetre, da bi otkrile počinioce, kao i da bi ustanovila da li se nešto vanredno dešava u vodi. Mogu da mere kiseonik, alkalitet, kao i PH vrednosti. Vodu zagađuju i otpadne vode fabrika i iz kanalizacije.

Foto: Robert Young / Flickr


Izvori

RTS


Tagovi

Ribolovci Niški okrug Toplički okrug Trovanje ribe Dozvole


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.