• Poribljavanje
  • 12.03.2021. 10:00

Poribljavanje u Vojvodini - planirano puštanje oko 14 tona mlađi šarana

Ova akcija trajaće još narednih nekoliko dana na 20 lokacija i biće pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.

Foto: vodevojvodine.com
  • 449
  • 58
  • 0

U okviru redovne godišnje akcije poribljavanja koju organizuje JVP "Vode Vojvodine" u reku Dunav, kod Sremskih Karlovaca, pušteno je oko 800 kilograma jednogodišnje mlađi šarana. 

V.d. direktora JVP "Vode Vojvodine" Srđan Kružević je tom prilikom najavio da će u narednom periodu biti pojačan nadzor ribočuvara ove institucije, odlučniju borbu sa ribokradicama, ali i novi pristup u očuvanju ribljeg fonda jer je tendencija da se on dodatno obogati većom količinim riblje mlađi.

Ribokradice pustoše vojvođanske vode

Takođe je rekao i da je u planu zabrana privrednog riblova na prirodnim mrestilištima, na delu Dunava kojim upravlja Vode Vojvodine, kako bi se divljoj ribi iz Dunava omogućilo prirodno mrešćenje.

Kako se napominje, ova akcija trajaće još narednih nekoliko dana, a biće sprovedena na 20 lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav Tisa Dunav, zatim na delu Dunava koji je u nadležnosti našeg preduzeća, na vodotoku Krivaja, kao i na zaštićenim prirodnim dobrima Jegrička i Beljanska bara. Ukupno će biti pušteno oko 14 tona jednogodišnje mlađi šarana.

"Ovakve akcije doprinose poboljšanju kvaliteta ribljeg fonda, na veliku radost pecaroša i svih ljubitelja prirode", navodi se na zvaničnom sajtu.


Tagovi

Poribljavanje Mlađ šarana Vode Vojvodine Privredni ribolov Ribokradice Srđan Kružević


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...