Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priboj
  • 30.09.2018. 17:00

Potpećko jezero: Turističko-ribolovni kamp podstiče aktivni turizam

Aktivni turizam trebalo bi da bude još jedan adut Priboja, uz zdravstveni turizam Pribojske Banje. Kamp je namenjen ribolovcima iz svih krajeva zemlje.

Foto: Wikipedia / Marcin Szala
  • 888
  • 25
  • 0

Turističko-ribolovni kamp, u koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uložilo oko 11 miliona dinara, otvoren je na Potpećkom jezeru kraj Priboja. Ovde se mogu pronaći skobalj, klen, mrene, šaran, som. Kako tvrde pecaroši, ima i ogromnih riba, a jednu od njih je upecao Džemail Kratović - ulov je bio som težak 41 kilogram.

Vladan Radović, direktor Turističke organizacije Priboj, kaže za RTS da je otvaranjem ribarskog naselja na obali pružena šansa da se domaćim ribolovcima pridruže i oni iz svih krajeva zemlje. Kamp je opremljen bungalovima sa pratećom infrastrukturom, čamcima, pontonom. "U vreme same realizacije projekta već je interesovanje bilo veliko. Interesuju se ljudi iz celog regiona i očekujemo da ćemo ovim naseljem imati efekat kakav smo i planirali", veruje Radović.

Ljajić-Priboj
Ljajić u Ribarskom naselju (Foto: Glas Zapadne Srbije)

Aktivni turizam trebalo bi da bude još jedan adut Priboja, uz zdravstveni turizam Pribojske Banje, smatra ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić: "Sa izgradnjom ovog naselja stvorene su za to pretpostavke. U drugoj fazi proširujemo samo naselje i broj bungalova. Naredne godine ovde će biti izgrađeno i veliko kamp-naselje. Samim tim će ovo biti jedinstven prostor u zemlji za sportski i svaki drugi vid ribolova".


Izvori

RTS


Tagovi

Priboj Kamp Ribolov Potpećko jezero  Rasim Ljajić Vladan Radović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃