Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hucho Hucho Kup
  • 27.01.2022. 11:00

Ribolovci stižu na Drinu: Ko će uloviti najveću mladicu, može se pecati i iz kafane

Prilika za demonstraciju veština u lovu mladice veštačkim mamcima sa obale. Staza je duga 30 kilometara, a takmičari stižu iz tri države

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 233
  • 11
  • 0

Predstojećeg vikenda, 29. i 30. januara, na obali Drine okupiće se 50-tak ribolovaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore na takmičenju Hucho Hucho Kup. Biće ovo prilika za demonstraciju veština u lovu mladice veštačkim mamcima sa obale, ali i za druženje i zabavu. 

Organizatori su pripremili vredne nagrade i pehare za pobednike. 

Vrednost prve nagrade je okvirno u priboru i varalicama oko 36.000 rsd (600 KM), drugo mesto cca 30.000 rsd (500 KM), a treća bi trebala da bude do 18.000 rsd (300 maraka). Pripreme takmičenja su u završnici, moguće su i novčane nagrade ispred našeg udruženja”, kaže Vladimir Trivun sekretar i ribočuvar SRD "Mladica" Foča. 

Takmičarski par iz kafane

Zabave za vikend na Drini neće nedostajati. Organizatori su spremili diplome i zahvalnice za najmlađeg i najstarijeg učesnika kao i najbolji takmičarski par iz kafane.

Pošto uvek bude neko ko peca u kafani”, kaže Trivun.

Vodostaj Drine je dobar (foto: Facebook/ SRD "Mladica" Foča)

Okupljanje takmičara počinje u subotu u osam sati u restoranu "Devetka", gde se uplaćuje kotizacija , a takmičari dobijaju metar za merenje dužine ribe, podlogu, takmičarsku akreditaciju sa brojem i pravilnik sa satnicama za oba dana. 

"Oko 9.15 sati je izlazak na stazu koja je duga 30 kilometara, od mesta gde nastaje Drina na Šćepan Polju pa do Ustikoline razgraničenja našeg ribarskog područja sa FBiH. Takmičari će loviti ‘kraljicu drinskih dubina’ na veštačke mamce i u parovima ili grupama koje međusobno izaberu", objasnio je Trivun. 

Pravila su jasna

Pravila su kaže, jasna, svaki takmičar koji ulovi mladicu, ribu mora da položi na podlogu, da je izmeri i što pre vrati u vodu sa što manje oštećenja. Ceo proces se mora snimiti i kao dokaz snimak predati organizatorima kako bi ulov bio uvažen.

U subotu u 14 sati je pauza za ručak gde će takmičari uživati uz čaj, kuvano vino, rakiju, roštilj i gulaš u prostoru akva parka Ušće. Kada se završi ručak nastavlja se takmičenje do 18:30h”, rekao je Trivun. 

U nedelju ujutru je nastavak, a nakon svečanog ručka takmičarima će biti dodeljene nagrade. Inače, ovaj kup je trebalo da se održi u decembru prošle godine, ali je odložen zbog loših hidroloških uslova. Trenutni vodostaj reke Drine je povoljan za ribolov. 


Tagovi

Ribolov Drina Vladimir Trivun SRD Mladica Foča


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u