Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porez
  • 09.10.2017. 20:00

Smanjen paušal za privredne ribare

Očekuje se da će ovo smanjenje delovati stimulativno na povećanje domaće proizvodnje.

Foto: TheDigitalWay / Pixabay
  • 268
  • 18
  • 0

Poreska osnovica za paušalno oporezivanje privrednih ribara smanjena je sa 75% na 50%, čime su znatno umanjeni troškovi poslovanja u ovoj privrednoj grani. Ovo je rezultat inicijative Privredne komore Srbije i Grupacije za ribarstvo.

"Oporezivanje privrednih ribara bilo je visoko i pretilo je da mnogi odustanu od ove delatnosti, čime bi se znatno smanjio ulov domaće ribe i povećao uvoz, ili da pređu u sivu zonu poslovanja", stoji na sajtu Privredne komore Srbije.

Mesečni troškovi privrednih ribara za paušal iznosili su i do 28.000 hiljada, a sada u proseku iznose 20.000 dinara. Očekuje se da će ovo smanjenje delovati stimulativno na povećanje domaće proizvodnje.

Ukupna proizvodnja i ulov ribe u Srbiji 2016. godine dostigla je 8.943 tona od čega je dve trećine proizvodnja ribe u ribnjacima, a trećina ulov profesionalnih i rekreativnih ribara. Srbija je veliki uvoznik ribe i prerađevina - prošle godine uvezeno je 34.918 tona za 89.246.000 dolara.

Foto: TheDigitalWay / Pixabay


Izvori

Privredna komora Srbije


Tagovi

Paušalno oporezivanje Ribarstvo Privredno ribarstvo Ulov ribe Uvoz ribe


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]