Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pećinci
  • 12.04.2018. 16:15

Sremska oaza privlači pecaroše

Na jezeru Sremska oaza u Pećincima već je upecan rekorder - šaran težak 10,5 kilograma.

Foto: www.pecinci.org
  • 1.274
  • 60
  • 0

Jezero Sremska oaza u Pećincima privlači ribolovce od početka aprila, kada je zvanično i počela sezona. Pecaroške pozicije često su popunjene, a posebno tokom slobodnih dana. Riba koja se ovih dana peca teška je u proseku od tri do pet kilograma, ali ređe ima i onih od osam kilograma. Već je upecan i rekorder početka sezone - šaran težak 10,5 kilograma, a srećni ribolovac je Marko Milošević. Naravno, jezerom plivaju i mnogo veći primerci ribe.

Uređeno jezero malo za sve posetioce

Saša Lazić iz Brestače kaže da je jednom nedeljno na vodi: "Kad god sam dolazio, uvek je bilo ribe, a isto tako i druženja, takmičenja. Svaki slobodan trenutak koristim da budem ovde".

Pre početka sezone uređeni su prilazi mestima, kao i postavljanje suncobrana i priključka za struju, za što bolji ugođaj ribolovcima, stoji na sajtu opštine Pećinci. Očekuje se i odgovarajuća rasveta. "Imamo dosta posetilaca sa strane, posebno iz Beograda i Šapca, pa je jezero malo za sve nas", kaže Milovan Aleksić iz udruženja ribolovaca Donji Tovarnik.

Šaran
Šaran rekorder (Foto: Facebook / Jezero "Sremska Oaza")

Prvi boila kup

Kako stoji na Fejsbuk stranici Jezero "Sremska Oaza", 28. aprila održava se prvi boila kup "Sremska oaza". Kotizacija iznosi 4.000 dinara, a prijave su moguće na broj telefona: 069 1 574 865. Skup takmičara i žreb zakazani su za subotu u 15:30, a početak takmičenja je u 17 sati i traje 24 sata. Peca se po pravilniku jezera, a nakon takmičenja je organizovan ručak. 


Tagovi

Sremska oaza Pećinci Saša Lazić Milovan Aleksić Šaran Pecaroši


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.