• Dani trešnje
  • 01.06.2019. 17:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

17 godina manifestacije Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma u Mostaru

Sajam "Dani trešnje" je manifestacija koja izlagačima omogućava da svoju ponudu približe kupcima, a posetiocima upoznavanje sa novim proizvodima i ostvarivanje saradnje i poslovnih ugovora.

Foto: Facebook/Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma Mostar-Potoci
  • 71
  • 4
  • 0

Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma "Dani trešnje", kao prepoznatljiva manifestacija u BiH, ali i regionu, sedamnaestu godinu zaredom održaće se u Mostaru od 19. do 21. juna 2019. godine u sajamskom prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima. 

Sajam "Dani trešnje" je manifestacija koja izlagačima omogućava da svoju ponudu približe kupcima, a posetiocima upoznavanje sa novim proizvodima i ostvarivanje saradnje i poslovnih ugovora. 

Osim prezentacije poljoprivrednih proizvoda, oko 300 izlagača iz Albanije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Turske i BiH imaće priliku promovisati i stare autohtone zanate zemalja iz kojih dolaze. U okviru Sajma, čiji je partner Preduzetnička komora FBiH, biće upriličeno nekoliko prezentacija projekata, a jedan od njih je i idejni projekat izgradnje žičare u Ruištu, te potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji između Grada Mostara i Grada Zrenjanina iz Republike Srbije.

Ovogodišnji Sajam karakterističan je i po humanitarnoj akciji, gde će posetioci kupovinom ulaznice donirati sredstva za Cenatar za decu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales", a ujedno i učestvovati u nagradnoj igri sponzora Međunarodnog aerodroma Tuzla i osvojiti dve povratne karte Tuzla-Eindhoven. 

Sajam je dobio brend po trešnji kao voću, bosanskoj i hercegovačkoj, mostarskoj trešnji "Alici" koja u ovim prilikam čini osnovnu baznu sirovinu koja se dokazala i kao polje stvaranja jedne nove vrednosti u oblasti poljoprivrede pa i privrede uopšte. 

Već 17 godina Udruženje se trudi i nastoji da ovu maifestaciju učini održivom te da je u svim programskim aktivnostima izdigne na jedan kvalitetno zavidan nivo. Rastući iz godine u godinu Sajam danas redovno ima sve veći broj zainteresovinih izlagača i posetilaca. 


Tagovi

Dani trešnje Međunarodni sajam TC Merkur Trešnja Alica


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Užina