• LIST Lukavac 2020
  • 20.11.2019. 11:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Lukavac

18. Međunarodni sajam turizma i ekologije - List u Lukavcu

18. izdanje sajma LIST Lukavac održaće se u sledeće godine, od 7. do 9. maja. Pored klasičnog sajamskog dela ponude i potražnje u oblasti turizma i ekologije, organizatori su se posvetili i stručnom edukativnom delu.

Foto: Facebook/Lukavački sajam turizma LIST
  • 49
  • 3
  • 0

Međunarodni sajam turizma i ekologije - LIST Lukavac jedna je od najznačajnijih turističkih manifestacija u regionu. Njegovo 18. izdanje održaće se u sledeće godine, od 7. do 9. maja, a organizatori očekuju kako će premašiti prethodni po broju izlagača, zemalja učesnica, kao i pratećih manifestacija i posetilaca. 

Festival hrane i pića jedan od glavnih sadržaja

Marko Šantić, potpredsednik Privredne komore FBiH naglasio je važnost turizma i dodao kako Komora FBiH radi zajedno sa komorama Srbije i Crne Gore na zajedničkom turističkom proizvodu ove regije za kinesko tržište, prekoatlantske zemlje pa se lukavački sajam dobro uklapa u njihovu mapu.

"Pored klasičnog sajamskog dela ponude i potražnje u oblasti turizma i ekologije, posvetili smo se i stručnom edukativnom delu. Već 17 godina u okviru sajma održava se tradicionalno takmičenje turističko ugostiteljskih škola koje svake godine okupi po desetak škola iz regiona, a znamo da je ugostiteljstvo temelj dobrog i uspešnog turizma. Pored toga različitim stručnim panelima i predavanjima nastojimo da prenesemo pozitivne primere u razvoju turizma, a kao jedan od glavnih sadržaja sajma je festival hrane i pića kao odraz tradicije našeg naroda i kvalitetne kuhinje. Tu je i zabavni karakter sajma, otvoreni koncerti popularnih zvezda itd.", izjavio je predsednik organizacionog odbora, Aziz Čačković

Turizam jedna od najznačajnijih razvojnih grana u regiji

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja ovog kantona, Edin Buševac smatra da je turizam jedna od najznačajnijih razvojnih grana ovog dela regiona. "Nastojaćemo kroz neke infrastrukturne projekte doprineti njegovom razvoju sa čime ide i razvoj ugostiteljstva i druge delatnosti", kazao je Buševac dodajući da se nastavljen trend povećanja broja turista i noćenja, kako domaćih tako i stranih.

"Sajam turizma i ekologije je na neki način manifestacija putem koje mi nastojimo da rešimo i ono što nas najviše brine, a to su u prvom redu nezdrava okolina i zagađenje koji su i dalje prisutni u Lukavcu, a sa druge strane delegiramo Lukavac kao sredinu u kojoj se itekako mogu ostvariti pomaci u oblasti turizma. Mi smo sebi postavili zadatak koji ostvarujemo, da u periodu od četiri godine koliko traje ovaj mandat, otvorimo u novim fabrikama koje će biti ekološki prihvatljive, veći broj radnih mesta nego što to imamo danas u tri fabrike koje u Lukavcu u najvećoj meri zagađuju", kazao je načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić.


Tagovi

LIST Lukavac Lukavac 2020 Aziz Čačković Turizam Ekologija


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li neko zna koja je ovo vrsta kruške... Drvo je staro više od 100 godina. Plod je više okrugao, a... Pročitaj celu belešku »