Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LIST Lukavac 2020
  • 20.11.2019. 11:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Lukavac

18. Međunarodni sajam turizma i ekologije - List u Lukavcu

18. izdanje sajma LIST Lukavac održaće se u sledeće godine, od 7. do 9. maja. Pored klasičnog sajamskog dela ponude i potražnje u oblasti turizma i ekologije, organizatori su se posvetili i stručnom edukativnom delu.

Foto: Facebook/Lukavački sajam turizma LIST
  • 78
  • 3
  • 0

Međunarodni sajam turizma i ekologije - LIST Lukavac jedna je od najznačajnijih turističkih manifestacija u regionu. Njegovo 18. izdanje održaće se u sledeće godine, od 7. do 9. maja, a organizatori očekuju kako će premašiti prethodni po broju izlagača, zemalja učesnica, kao i pratećih manifestacija i posetilaca. 

Festival hrane i pića jedan od glavnih sadržaja

Marko Šantić, potpredsednik Privredne komore FBiH naglasio je važnost turizma i dodao kako Komora FBiH radi zajedno sa komorama Srbije i Crne Gore na zajedničkom turističkom proizvodu ove regije za kinesko tržište, prekoatlantske zemlje pa se lukavački sajam dobro uklapa u njihovu mapu.

"Pored klasičnog sajamskog dela ponude i potražnje u oblasti turizma i ekologije, posvetili smo se i stručnom edukativnom delu. Već 17 godina u okviru sajma održava se tradicionalno takmičenje turističko ugostiteljskih škola koje svake godine okupi po desetak škola iz regiona, a znamo da je ugostiteljstvo temelj dobrog i uspešnog turizma. Pored toga različitim stručnim panelima i predavanjima nastojimo da prenesemo pozitivne primere u razvoju turizma, a kao jedan od glavnih sadržaja sajma je festival hrane i pića kao odraz tradicije našeg naroda i kvalitetne kuhinje. Tu je i zabavni karakter sajma, otvoreni koncerti popularnih zvezda itd.", izjavio je predsednik organizacionog odbora, Aziz Čačković

Turizam jedna od najznačajnijih razvojnih grana u regiji

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja ovog kantona, Edin Buševac smatra da je turizam jedna od najznačajnijih razvojnih grana ovog dela regiona. "Nastojaćemo kroz neke infrastrukturne projekte doprineti njegovom razvoju sa čime ide i razvoj ugostiteljstva i druge delatnosti", kazao je Buševac dodajući da se nastavljen trend povećanja broja turista i noćenja, kako domaćih tako i stranih.

"Sajam turizma i ekologije je na neki način manifestacija putem koje mi nastojimo da rešimo i ono što nas najviše brine, a to su u prvom redu nezdrava okolina i zagađenje koji su i dalje prisutni u Lukavcu, a sa druge strane delegiramo Lukavac kao sredinu u kojoj se itekako mogu ostvariti pomaci u oblasti turizma. Mi smo sebi postavili zadatak koji ostvarujemo, da u periodu od četiri godine koliko traje ovaj mandat, otvorimo u novim fabrikama koje će biti ekološki prihvatljive, veći broj radnih mesta nego što to imamo danas u tri fabrike koje u Lukavcu u najvećoj meri zagađuju", kazao je načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić.


Tagovi

LIST Lukavac Lukavac 2020 Aziz Čačković Turizam Ekologija


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u