Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajmovi
  • 27.05.2021. 16:00

23. Prolećni međunarodni bjelovarski sajam u junu. Uživo!

Nacionalni štab civilne zaštite napokon je dao "zeleno svetlo" i za rad sajmova na otvorenom.

Foto: Vedran Stapić
  • 78
  • 13
  • 0

Još prošle godine odložen 23. Prolećni međunarodni bjelovarski sajam - napokon će se održati i to već od 11. do 13. juna! 

"Nadamo se da će nas vreme poslužiti i da su se ljudi uželeli manifestacija", kaže nam direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac otkrivajući da će već početi da šalju i ponude izlagačima kako bi i sami znali kolika je tačno zainteresovanost. 

Naime, Nacionalni štab civilne zaštite napokon je dao "zeleno svetlo" i za rad sajmova na otvorenom kao ekonomskim manifestacijama na kojima se izlažu proizvodi. Popuštanje epidemioloških mera, kako su najavili, kreće od petka, 28. maja. Za sada, koliko je poznato, na takvim okupljanjima maske će biti obavezne. 

"I mi još čekamo sva uputstva, ali nakon toliko meseci, spremni smo konačno za održavanje sajma odloženog još u 2020. godini", naglašava Posavac. 

Odlukom su zadovoljni i u Zadružnom savezu Dalmacije, iako su 23. međunarodnu manifestaciju maslinara i uljara Noćnjak 2021., održali krajem aprila u digitalnom izdanju. 

"Već dve godine čekamo da normalno napravimo manifestaciju", kaže nam Lordan Ljubenkov, predsednik Saveza koji je organizator i Sabatine, međunarodne manifestacije vinara i vinogradara. Doduše, ona će se održati tradicionalno sredinom novembra, ovog puta u Cavtatu. Ali, možda će, otkriva nam, nešto napraviti i u susret njoj. 

"Možda nešto bude u septembru, moramo se dogovoriti", kaže nam.  


Tagovi

Bjelovarski sajam Virus korona Prevencija Sajam Davorin Posavac


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!