Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam d.o.o.
  • 31.03.2015. 14:00

30 robnih grupa u trci za titulu šampiona

Kvalitet proizvoda u 30 robnih grupa biće ocenjen u sklopu priprema za 82. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Kruna ocenjivanja biće Večer šampiona koja se održava tokom Poljoprivrednog sajma.

Foto: depositphotos.com
  • 121
  • 4
  • 0

U okviru priprema za 82. međunarodni poljoprivredni sajam, u organizaciji Novosadskog sajma, ocenjuje se kvalitet proizvoda u 30 robnih grupa, a vrednovanje je počelo u februaru. Semenski materijal biljnog porekla i proizvodi hemijske industrije, jestiva ulja, biljne masti, margarini, majonezi i konzumna jaja su u akreditovanim laboratorijama na analizama, a pred Komisijom se, među prvima, našao 51 uzorak pčelinjih proizvoda.

Kvalitet meda iznad očekivanog

"Imali smo deklarativne medove iz Hercegovine i Crne Gore i specifične sorte medova iz Srbije. Možemo pohvalno da se izrazimo, s obzirom na ponudu i ocenjivanje, jer kvalitet je iznad očekivanog. Među ovim uzorcima imamo dosta sortnih medova i preparata na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda koji su takođe u vrhunskoj formi", rekao je Mića Mladenović, predsednik Komisije za ocenjivanje kvaliteta pčelinjih proizvoda.

Proizvodi od voća i povrća i voćni sokovi, supe, začini, dodaci jelima, mineralne vode, osvežavajuća bezalkoholna pića, crna kafa i čaj ocenjuju se u jednom danu. "Među uzorcima je najviše sušenog povrća i pasterizovanog voća, a prema prvim utiscima ima proizvoda koji se izdvajaju po kvalitetu", rekla je Aleksandra Tepić, predsednik Komisije za ocenjivanje proizvoda od voća i povrća. Prvi rezultati se očekuju u aprilu, kada će biti nastavljeno vrednovanje kvaliteta proizvoda koje će biti završeno tokom 82. međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Priznanja najboljima će biti uručena na svečanostima u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma. Posebna čast će im biti ukazana na kruni ocenjivanja kvaliteta - Večeri šampiona, koja se održava tokom Poljoprivrednog sajma.

Svi zaintersirani ovde mogu pogledati Raspored ocenjivanja kvaliteta.

Foto: depositphotos.com; Dessie_bg


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novosadski sajam Ocenjivanje kvaliteta proizvoda Pčelinji proizvodi Med Mića Mladenović Aleksandra Tepić Sušeno povrće Komisija za ocenjivanje Večer šampiona Semenski materijal