• Oplenačka berba
  • 09.10.2019. 16:30
  • Šumadijski okrug, Topola, Oplenac

56. Oplenačka berba - Sabor izvornog stvaralaštva počinje u petak

Ovogodišnja Oplenačka berba, 56. po redu, održava se od 11. do 13. oktobra, u Topoli, na Oplencu.  Organizator manifestacije je Opština Topola i Turistička organizacija "Oplenac" Topola.

Foto: Biljana Nenković
  • 68
  • 3
  • 0

Ovogodišnja Oplenačka berba, 56. po redu, održava se od 11. do 13. oktobra, u Topoli, na Oplencu. Organizator manifestacije je Opština Topola i Turistička organizacija "Oplenac" Topola.

Oplenačka berba odvija se u centru Topole, duž glavnih ulica, od Vinskog trga preko Vinske ulice do Кarađorđevog grada do Oplenca, navodi se na sajtu manifestacije.

Program počinje već u sredu, 9. oktobra, kada se ocenjuju vina i rakije. U petak 11. oktobra program počinje dečijim maskenbalom i predstavom za decu, a otvaranje je zakazano za 14 sati. Sajam vina otvara se u 16 sati, a od 18 je muzički program.

U subotu 12. oktobra biće održana izložba pasa i grožđa, kao i svečana dodela nagrada sa Međunarodnog ocenjivanja vina i rakija. U večernjim satima posetioce ponovo očekuje koncert.

Sabor izvornog narodnog stvaralaštva događaj je koji na pravi način pomaže da se sačuvaju tradicija i običaji srpskog naroda.


Tagovi

Oplenačka berba Domaća kapljica nacionalna kuhinja Tradicija i običaji


Autorka

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.