• Oplenačka berba
  • 09.10.2019. 16:30
  • Šumadijski okrug, Topola, Oplenac

56. Oplenačka berba - Sabor izvornog stvaralaštva počinje u petak

Ovogodišnja Oplenačka berba, 56. po redu, održava se od 11. do 13. oktobra, u Topoli, na Oplencu.  Organizator manifestacije je Opština Topola i Turistička organizacija "Oplenac" Topola.

Foto: Biljana Nenković
  • 86
  • 4
  • 0

Ovogodišnja Oplenačka berba, 56. po redu, održava se od 11. do 13. oktobra, u Topoli, na Oplencu. Organizator manifestacije je Opština Topola i Turistička organizacija "Oplenac" Topola.

Oplenačka berba odvija se u centru Topole, duž glavnih ulica, od Vinskog trga preko Vinske ulice do Кarađorđevog grada do Oplenca, navodi se na sajtu manifestacije.

Program počinje već u sredu, 9. oktobra, kada se ocenjuju vina i rakije. U petak 11. oktobra program počinje dečijim maskenbalom i predstavom za decu, a otvaranje je zakazano za 14 sati. Sajam vina otvara se u 16 sati, a od 18 je muzički program.

U subotu 12. oktobra biće održana izložba pasa i grožđa, kao i svečana dodela nagrada sa Međunarodnog ocenjivanja vina i rakija. U večernjim satima posetioce ponovo očekuje koncert.

Sabor izvornog narodnog stvaralaštva događaj je koji na pravi način pomaže da se sačuvaju tradicija i običaji srpskog naroda.


Tagovi

Oplenačka berba Domaća kapljica nacionalna kuhinja Tradicija i običaji


Autorka

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pamukova sovica (Helicoverpa armigera) je izuzetno polifagna vrsta koja se hrani na oko 250 različitih vrsta biljaka. Kod nas je poznata je kao velika štetočina kukuruza i paprike, a u odsustvu domaćina razvija se i na korovskim vrstama, ko... Više [+]