• AGRARIA 2019
  • 08.04.2019. 11:00

Agraria 2019 - 25 godina podrške rumunskoj poljoprivredi

Za 25 godina Agraria je postala mesto susreta trendova i inovacija savremenih poljoprivrednih tehnologija sa poljoprivrednim proizvođačima iz čitave zemlje.

Foto: agraria-dig.ro
  • 43
  • 2
  • 0

U mestu Kluj, trećem najvećem gradu Rumunije, održaće se ovaj vodeći međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i stočarstva. Sajam je vremenom postao vodeći poljoprivredni događaj u Transilvaniji. Ove godine održaće se od 11. do 14. aprila.

Međunarodni sajam poljoprivrede ove godine slavi četvrtinu veka svog postojanja. Očekuje se da će na manifestaciji učestvovati više od 300 izlagača

Za 25 godina Agraria je postala mesto susreta trendova i inovacija savremenih poljoprivrednih tehnologija sa poljoprivrednim proizvođačima iz čitave zemlje. Cilj je informisanost o rešenjima koje su predložili stručnjaci, a koja su prilagođena specifičnostima datog područja i kulture. 

Mogućnost za susrete, razmene informacija i nove potencijalne saradnje iz oblasti agrobiznisa, biće prisutne tokom četiti dana ovog događaja, a preko 300 kompanija iz deset zemalja, izlaže inovativna rešenja prilagođena rumunskoj poljoprivredi. 

Kompanije izlagači pripremile su informacije o novim proizvodima i uslugama, popuste, finansijska rešenja, kao i povoljne ponude. 

Kao i svake godine, ostavljen je veliki prostor za proizvođače poljoprivrednih mašina. Poljoprivrednici će imati priliku da učestvuju u izložbama, da komentarišu poljoprivredne mašine, kao i da ispitaju svoje veštine u rukovanju traktorima - "Traktor i traktor".

"Digitalizacija stočnih farmi" tema je ovogodišnjeg Zootehničkog sajma. Svetska, digitalno povezana međunarodna zootehnika skreće pažnju na mogućnosti optimalnog kombinovanja produktivnosti sa dobrobiti životinja i održivosti resursa.

Usvajanje digitalizacije u rumunskom sektoru stočarstva aktuelna je tema, a novi aspekti digitalizacije mogu doneti dodatnu vrednost rumunskoj poljoprivredi.

Poljoprivrednici će moći da učestvuju u prezentacijama uzgajivača životinja kao i u komentarisanjima koje se fokusiraju na tehnologiju i inovacije u stočarstvu. Analiziraće se koncepti efikasnosti i efektivnosti u kontekstu tržišne orijentacije.


Tagovi

Agrobiznis Zootehnika Agraria Transilvanija Stočarstvo


Autorka

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.