• Pomurski sejem
  • 12.08.2019. 10:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Agroklub vas vodi u Gornju Radgonu na sajam AGRA!

Osvojite po dve ulaznice za 57. međunarodni sajam AGRA u Sloveniji, koji se održava od 24. do 29. avgusta 2019. u Gornjoj Radgoni.

Foto: Pomurski sejem
  • 404
  • 20
  • 0

Agroklub vam, u saradnji s kompanijom Pomurski sejem, poklanja 5x2 ulaznice za 57. sajam AGRA.

Sajam AGRA 2019 u Gornjoj Radgoni, Slovenija, koji se održava od 24. do 29. avgusta jedan je od najznačajnijih poljoprivredno-prehrambenih sajmova u Evropskoj uniji i državama u okruženju.

Agra 2019 - sajam nove generacije

Akcenat je na digitalizaciji u poljoprivredi i preradi. Uz tematske stručne skupove biće prikazani i praktični radovi robota i dronova u tom poslovnom segmentu. Međunarodna sajamska izložba pokazaće novosti, vrhunsku tehniku i tehnologiju za poljoprivredu, šumarstvo, prehrambenu industriju kao i za vinogradarstvo i vinarstvo. 

Za potrebe savremene proizvodnje i uzgoja prikazaće se oprema, semenska roba kao i sredstva za prihranu i zaštitu bilja i životinja. Posetioci će moći da uživaju u najboljim proizvodima, hrani i vinu. U prvom će planu biti nove generacije poljoprivrednih proizvođača koji će svoje proizvode nuditi na tržnici mladih poljoprivrednika.

AGRA će ove godine pažnju posvetiti i ekološkoj poljoprivredi. Na stručnim izložbama goveda i ostalih životinja, uz atraktivne prezentacije na manježu, na bujnim sajamskim vrtovima i šumsko-parkovnim zasadima prikazaće se spoj najbolje tradicije i savremene održive prakse.

Dobar osećaj na sajmu popuniće ponuda odlične hrane. Upravo će taj segment biti u glavnoj ulozi na Danu gastronomije na kojem će se najaviti Slovenija kao Evropska gastronomska regija 2021. U tradicionalnoj Agrinoj kuhinji ugledni kuvarski majstori svakodnevno će posetiocima nuditi gastronomske specijalitete pripremljene od namirnica koje su bile nagrađene na stručnim ocenjivanjima kvaliteta kao i od svežeg povrća ubranog u sajamskim vrtovima.

AGRA će širiti viziju saradnje kao temelj zajedničkog uspeha. Osiguraće plodnost na domaćim i međunarodnim poljima. Dan pre otvaranja sajma održaće se konferencija evropskih ministara poljoprivrede u Ptuju, a u subotu će svi ministri biti na sajmu. Spisak zvanica obuhvata sve ministre država članica EU, država kandidata za članice kao i potencijalnih kandidata.

Osim države partnera, austrijske Štajerske, svoja nacionalna predstavljanja najavile su i Mađarska, Hrvatska, Severna Makedonija, Poljska, Bugarska i Vijetnam. Predstaviće se i projekat "City Cooperation II" koji povezuje 24 susedna mesta Slovenije, Austrije i Mađarske. Međunarodni kooperacijski susret Meet4Business AGRA 2019 kog u saradnji organizuju Pomurski sejam i Mariborska razvojna agencija/Enterprise Europe Network privući će kupce i uvoznike koji su posebno zanimljivi slovenskim i inostranim kompanijama. 

Prema dugoj tradiciji, na Agri će biti društveno, veselo, prijateljski, zabavno i korisno, ne samo za poslovni svet, poljoprivrednike i profesionalce, nego za sve koji traže ukusnu i zdravu hranu, proizvedenu s poštovanjem prema čoveku i okolini.

Prijavite se i osvojite ulaznice!

Pet najsrećnijih čitalaca obradovaćemo besplatnim ulaznicama za dve osobe.

Učestvovati mogu svi čitaoci portala koji ispune kratki aplikacijski obrazac unutar teksta, a srećne dobitnike ćemo obavestiti putem navedenih imejl adresa. Dobitnike samo molimo da sa ličnim kartama dođu na Ulaz 1 (sa strane stadiona), na blagajnu 8, gde će moći preuzeti osvojene ulaznice.

Rok za prijavu je ponedeljak, 19. avgust. Srećno svima i vidimo se na 57. međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu AGRA 2019.!


Tagovi

Pomurski sejem AGRA Gornja Radgona Ulaznice Sajam


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dženarika ili džanarika... :-D