• Agrosym 2019
  • 18.09.2019. 09:00
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Sarajevo

Agrosym 2019 u oktobru u Sarajevu - prijavljeno oko 900 radova iz 82 zemlje

Glavne tematske oblasti ovogodišnjeg simpozijuma su biljna proizvodnja, zaštita bilja i bezbednost hrane, organska poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija i šumarstvo i agrošumarstvo.

Foto: Facebook/Agrosym
  • 54
  • 3
  • 0

Deseti Međunarodni poljoprivredni simpozijum "Agrosym 2019", za koji je prijavljeno oko 900 radova iz 82 zemlje, biće održan na Jahorini od 3. do 6. oktobra, objavljeno je na zvaničnoj stranici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Glavne tematske oblasti ovogodišnjeg simpozijuma su biljna proizvodnja, zaštita bilja i bezbednost hrane, organska poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija i šumarstvo i agrošumarstvo.

U saopštenju je navedeno da "Agrosym" već desetu godinu predstavlja godišnju platformu za međunarodnu naučnu raspravu o poljoprivredi, ishrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji.

Po prvi put i poslovni susreti

"Simpozijum predstavlja dobru priliku za razmenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva po pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agroprehrambenom sektoru", navedeno je u saopštenju.

U okviru "Agrosima 2019" prvi put će biti održani poslovni susreti, s ciljem pokretanja startap poslova u različitim agrosektorima.

Poslovni susreti predviđeni su za 3. oktobar od 15.30 do 18.00 sati, u hotelu "Termag", a ovaj događaj omogućiće povezivanje malih i srednjih preduzeća, kao i institucija iz BiH i regiona, te zemalja EU.

Učesnici će na Simpozijumu moći da direktno promovišu institucije i aktivnosti, proizvode, usluge, inovacije, uspostave nove poslovne kontakte, kreiraju nove projektne ideje, potpišu različite partnerske ugovore, uspostave poslovnu saradnju i razmenu znanja, ideja u poljoprivredno prehrambenom sektoru.

Međunarodni pečat i naučni kredibilitet

"Naučni odbor čine naučnici sa svih kontinenata što ovom skupu daje snažan međunarodni pečat i naučni kredibilitet", navedeno je u saopštenju.

Prošlogodišnji "Agrosym" posetilo je više od 1.200 učesnika, a predstavljeno je više od 1.200 radova iz 85 zemalja.

Organizatori Međunarodnog poljoprivrednog simpozijuma "Agrosym 2019" su Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet i Mediteranski agronomski institut u Bariju /CIHEAM – IAMB/ Italija u saradnji sa brojnim univerzitetima, asocijacijama, centrima i institutima iz celog sveta.

Službeni jezik Simpozijuma je engleski, a dodatne informacije zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici Međunarodnog poljoprivrednog simpozijuma "Agrosym 2019".


Tagovi

Agrosym 2019 Simpozijum Jahorina Poslovni susreti


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.