Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Banoštor
  • 29.08.2018. 09:00

Banoštorski dani grožđa po 22. put

Banoštorski dani grožđa najavljuju početak berbe.

Foto: Pixabay / jill111
  • 228
  • 8
  • 0

"Banoštorski dani grožđa" održaće se po 22. put u Banoštoru, na mestu gde se sastaju Fruška gora i Dunav. Ovde živi oko 800 stanovnika, a proizvede se oko 1.000 litara vina po glavi stanovnika. Zbog blizine reke i efekta refleksije sunčevih zraka na njenu površinu, grožđe sazreva ranije nego u drugim vinskim rejonima i zato ova manifestacija najavljuje početak berbe.

Promocija vinogradarstva

Održaće se u subotu 01.09.2018. u 13:30, a svečano će je otvoriti pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević. Centralni deo je izložba vina, a posetioci će moći da uživaju u svečanom defileu učesnika i tradicionalnom prikazu prerade grožđa na način na koji su to radili naši preci. Na taj način se promoviše vinogradarstvo kao grana poljoprivrede i domaći ruralni turizam.

Biće organizovan i Mini privredni sajam svega što je u vezi sa vinogradarstvom - od kalema pa do konačnog proizvoda. 

Kulturno - umetnički i zabavni program

U okviru pratećeg programa biće organizovana i izložba rukotvorina udruženja žena, a posetioci će moći da uživaju i u nastupima lokalnih kulturno - umetničkh društava koja neguju tradiciju pesme i igre, a sve uz pratnju orkestra Miće Jankovića i voklanih solista Danke Stojiljković i Čede Markovića.

Uživaće i gurmani za koje će biti pripremljeni tradicionalni specijaliteti - bik na ražnju i lovački paprikaš. U večernjim satima nastupiće poznati rok bend "Riblja čorba".

Plakat Banoštor
Banoštorski dani grožđa održaće se po 22. put 

 


Tagovi

Banoštor Berba grožđa Banoštorski dani grožđa 2018 Mini privredni sajam


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.