Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF Srbija
  • 12.06.2018. 14:00

BASF Dani polja: predstavljanje tehnologije zaštite uljarica i žitarica

Ove godine, kompanija BASF održala je dva dana polja - prvi u Đurđinu posvećen proizvodnji uljane repice i drugi u Pančevu na oglednim parcelama Instituta Tamiš.

Foto: BASF Srbija
  • 945
  • 51
  • 0

Ove godine, kompanija BASF održala je dva dana polja - prvi u Đurđinu posvećen proizvodnji uljane repice i drugi  u Pančevu na oglednim parcelama Instituta Tamiš. 

Gosti koji su posetili Dane polja na parceli domaćina Franje Dulića u Đurđinu, imali su prilike da vide BASF tehnologiju zaštite uljane repice i oglede sa preparatima iz BASF portfolija. Akcenat je stavljen na Clearfield® hibride uljane repice i preparat Cleranda® koji repicu ostavlja čistu - bez uskolisnih i širokolisnih korova.

Ispod teksta potražite foto galerije sa događaja!

Takođe, naglašeno je delovanje fungicida Pictor® koji osim što efikasno uspostavlja kontrolu bolesti ima i AgCelence®efekat - daje repici bujnost, snagu i vigor. Prisutni su mogli da pitaju BASF stručnjake o konkretnim problemima u svojim parcelama, kao i da međusobno razmene iskustva u zaštiti uljane repice. 

Dan polja: Veliko interesovanje posetilaca za predavanje BASF stručnjaka


U Pančevu, BASF je predstavio tehnologiju zaštite suncokreta, soje, kukuruza i strnih žita. 
Poljoprivredni proizvođači su pokazali veliko interesovanje za preparat Systiva®- fungicid koji se nanosi na seme pšenice i ječma uz standardni tretman semena i štiti strna žita od bolesti omogućavajući kasniji ulazak u njive za prvi tretman protiv bolesti ili čak preskakanje istog.

Interesovanje je izazvao i eksperiment sa BASF-ovim Imazamoksom (preparati Pulsar® i Pulsar® Plus) koji je pokazao kako se kapljice ovih preparata lakše lepe na list i duže ostaju na njemu, za razliku od kapi drugih preparata. 
Ovi Dani polja bili su i povod za druženje sa poljoprivrednim proizvođačima, kupcima, prijateljima i partnerima, za razmenu iskustva i pravljenje planova za sledeću uspešnu sezonu.

Za više informacija o svim preparatima, obratite se kompaniji BASF Srbija na jedan od niže navedenih kontakata!


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobijanja ulja. U semenu uljane repice ima oko 40 %  ulja i oko 20 % belančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvetljenje i mazivo, a... Više [+]

Foto prilog


Tagovi

BASF Dani polja Đurđin Pančevo Tamiš Franjo Dulić Uljana repica Clearfield Pulsar Plus AgCelence


Partner

BASF Srbija d.o.o.

Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, Srbija
tel: + 381 (0) 11 30 93 400, e-mail: gordana.sucevic@partners.basf.com web: http://www.agro.basf.rs