Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biodistrikti
  • 01.12.2023. 13:00
  • Grad Beograd, Beograd

Biodistrikti kao podsticaj organske proizvodnje i lokalnog razvoja - više 7. decembra

U Beogradu će sledeće nedelje biti predstavljanje preduzetih aktivnosti i postignutih rezultata na formiranju prvog biodistrikta u Srbiji, u Kolubarskom okrugu, koji bi ujedno bio i prvi biodistrikt u regionu, ali i u jugo-istočnoj Evropi.

Foto: Depositphoto/photoquest7 (ilustracija)
  • 136
  • 37
  • 0

Konferencija "Biodistrikti kao model za podsticaj organske proizvodnje i lokalnog ekonomskog razvoja" u organizaciji Udruženja Serbia organika, održaće se 7. decembra na zemunskom Poljoprivrednom fakultetu.

Kako se navodi u saopštenju, cilj konferencije je predstavljanje preduzetih aktivnosti i postignutih rezultata na formiranju prvog biodistrikta u Srbiji, u Kolubarskom okrugu, koji bi ujedno bio i prvi biodistrikt u regionu, ali i u jugo-istočnoj Evropi.

Biodistrikti su geografske oblasti zasnovane na principima i modelu organske poljoprivrede, u kojima poljoprivrednici, građani, pružaoci turističkih i ugostiteljskih usluga, udruženja i javne institucije uspostavljaju savez sa ciljem razvijanja održivih lokalnih prehrambenih sistema, unapređenja upravljanja lokalnim resursima, kao i posepšivanja ekonomskog i socio-kulturnog razvoja oblasti.

Na konferenciji će govoriti predstavnici Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednog fakulteta, Privredne komore Srbije, rukovodilac projekta i proizvođači organske poljoprivrede i seoskog turizma.

Konferencija se realizuje uz podršku projekta Organic Trade for Development (OT4D) koji podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO), a sprovodi IFOAM -"Međunarodno organsko" (IFOAM - Organics International) udruženje, kao i uz podršku GIZ-a, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.


Tagovi

Biodistrikti Serbia organika Konferencija Organska poljoprivreda Lokalni prehrambeni sistemi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...