Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • WineOS
  • 03.11.2019. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Bliži se 6. WineOS na novoj lokaciji - veći i sadržajniji od svih do sada

Do sada najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. januara sledeće godine, ponudiće brojne novosti i zanimljivosti za sve posetioce.

Foto: Denis Despot
  • 81
  • 3
  • 0

Ulazak u novu, 2020. godinu, obeležiće i šesto izdanje osječkog festivala vina, delikatesa i prijatnog življenja WineOS-a. Do sad najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. januara sledeće godine, ponudiće brojne novosti i zanimljivosti.

Naime, nakon "Arheološkog muzeja", "Essekera" i "Muzeja okusa", festival će se održati na čak 1.900 kvadratnih metara dvorane "Gradski vrt". Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala i, logično, i značajno veći broj izlagačkih mesta, najavljuju organizatori.

Brojne edukativne radionice i veći broj izlagačkih mesta

Posetioce će dočekati 90-ak izlagačkih mesta koja će i vinarima i ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada, budući da će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet kvadratnih metara. Osim toga, tu je i velika pozornica na kojoj će se tokom oba festivalska dana održavati brojne prezentacije i promocije. Jedan deo dvorane biće rezervisan za restoransku ponudu, a, osim vinara i proizvođača delikatesa, predstaviće se i proizvođači rakija i kraft piva.

Kao i proteklih godina, zainteresovani će moći da prate brojne edukativne radionice kojih će ove godine biti više nego ikada pre. Za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, čije su radionice prethodnih godina privukle brojne posetioce i goste, mahom ljude izvan Osijeka. Pri tom, očekuju nas i druge radionice koje će sigurno pobuditi zanimanje Osječana i gostiju.

vd
Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala (foto: Denis Despot)

Ulaznice uskoro kreću u prodaju

Glavni organizator manifestacije ponovno je udruženje "Dekanter" uz veliku pomoć vinoteke "Vinite", Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. Početkom 2019. prethodno izdanje WineOS-a privuklo je brojne novinare i izveštavače iz Osijeka, ali i ćitave Hrvatske i susednih država. Predstavnika medija prošli put bilo je više od 80, a sledeće godine očekuje se da bi broj akreditovanih novinara trebao biti trocifren.

Ulaznice za festival uskoro kreću u prodaju po ceni od 80 kuna (oko 1.200 dinara) pa će zainteresovani moći da ih nabave u Vinoteci "Vinita" u Štrosmajerovoj 21. Na istom mestu prodavaće se i ulaznice za radionice čiji će raspored biti objavljen krajem novembra, a karte će biti u prodaji početkom decembra. Festival će oba dana biti otvoren za posetioce od 15 do 21 sat. Više informacija o festivalu i pratećem programu možete pronaći na Facebooku i na zvaničnoj stranici WineOS-a.


Tagovi

WineOS Osijek Festival vina Željko Garmaz Izlaganje Gradski vrt


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!