Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 06.09.2023. 16:30
  • Gudovac, Hrvatska

Bliži se sajam u Gudovcu - evo detaljnog programa

Objavljen je raspored predavanja kao i program na Državnoj stočarskoj izložbi na ovogodišnjem Jesenjem međunarodnom bjelovarskom sajmu.

Foto: Martina Pavlović
  • 73
  • 26
  • 0

Već ovog petka počinje jubilarni, 30. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu, a posetiti ga možete sve do nedelje 10. septembra. Svečano otvorenje biće 8. septembra u 10 sati, a sajam je za sve posetioce otvoren od devet sati. 

Osim poljoprivredne mehanizacije, domaćih proizvoda, opreme za stočarstvo i sredstava za zaštitu bilja te đubriva čekaju vas i razne prezentacije te predavanja poput onog pod nazivom "Predlozi za razvoj sektora svinjarstva" kojeg će održati dipl.ing. Krešimir Kuterovac iz Središnjeg saveta udruženja uzgajivača Hrvatska.

U sklopu sajma održaće se i 30. Državna stočarska izložba na kojoj će uzgajivači predstaviti svoje najkvalitetnije životinje. Kako u takmičarskom tako i u revijalnom programu, biće predstavljene sve ranije izlagane vrste domaćih životinja (goveda, konji, magarci, ovce, koze, perad i pčele), s izuzetkom svinja zbog pojave afričke svinjske kuge.

Ocenu izloženih životinja provešće stručna poverenstva sastavljena od univerzitetskih profesora, stranih sudija, predstavnika Centra za stočarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i predstavnika uzgojnih udruženja.

U programu i ove godine takmičenje mladih ocenjivača spoljnih odlika krava

Osim konvencionalnih rasa, na Državnoj izložbi biće predstavljene i one hrvatske izvorne i ugrožene koje imaju veliko genetsko, etnografsko i proizvodno značenje.

Prvog dana stočarske izložbe održaće se najatraktivniji deo programa - Bambino kup, u kojem će deca odevena u narodne nošnje predstavljati svoju telad i umeće njihova vođenja. Takođe, u sklopu stočarske izložbe zaposleni HAPIH-a će organizovati stručna predavanja za zainteresovane uzgajivače i ostale posetioce.

Detalje o programu sajma i stočarske izložbe pronađite u dokumentima ispod teksta.

Sajam će tokom sva tri dana održavanja za posetioce biti otvoren od 9 do 18 sati.


Dokumenti


Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Program Međunarodni jesenji sajam Poljoprivredni sajam


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.