• AgriBEX
  • 06.12.2019. 14:00
  • Brisel, Belgija

Brisel Expo ponovo ugostio AgriBEX, najveći belgijski sajam poljomehanizacije

Od 3. do 8. decembra 2019. održava se AgriBEX, najveći belgijski sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme za farme.

Foto: Vedran Stapić
  • 78
  • 17
  • 0

Posetili smo sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme AgriBEX koji se svake druge godine održava na sajamskom prostoru Brisel Expo u glavnom gradu Belgije i centru EU administracije.

Organizatori su i ove godine, od 3. do 8. decembra okupili najveće agro brendove, koji spremno očekuju oko 100.000 posetilaca.

Napori u očuvanju tradicije sajmovanja

Sektor agrara i u ovoj državi beleži pad broja poljoprivrednih proizvođača, što se reflektuje i na sajamskim pokazateljima. Naime, unazad 15 godina primetno je smanjenje ostvarenih poseta, stoga organizatori ulažu dodatne napore kako bi sačuvali tradiciju sajmovanja.

Najveći deo ove privredne manifestacije posvećen je poljoprivrednoj mehanizaciji, ali tu je i sekcija namenjena stočarima, kao i uređenju okoline.

Izložena su i najbolja grla stoke, različitih vrsta i pasmina, strane i belgijske genetike.

Grčka nova članica ENAJ-a

AgriBEX obiluje i specijalizovanim tematskim jedinicama, kao i brojnim pratećim događanjima, tako da svako može naći nešto za sebe.

Tako je u press centru sajama juče održana i godišnja skupština ENAJ-a, na kojoj su delegati iz brojnih zemalja na predlog upravnog odbora jednoglasno potvrdili Grčku kao novu članicu ovog krovnog udruženja EU agrarnih novinara. 

Delić atmosfere sa sajma možete pogledati u fotogaleriji.


Foto prilog


Tagovi

AgriBEX Brisel Expo Sajam ENAJ Grčka


Autor

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)