Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival čvaraka
  • 17.01.2022. 10:00
  • Zapadnobački okrug, Vojvodina, Sivac, Kula

Čvarak fest 5. februara u Sivcu

Takmičari plaćaju samo kotizaciju u iznosu od 1.000 dinara, a dobijaju 20 kilograma slanine za spremanje specijaliteta.

Foto: Martina Popić
  • 229
  • 35
  • 0

Sada već tradicionalni, Čvarak fest, ove godine održaće se 5. februaru u Sivcu.

Organizatori festivala su i ove godine Opština Kula, Turistička organizacija Kula i MZ Sivac, dok je prijatelj festivala mesara "Milkomes". Ove godine na festivalu takmičare očekuje bogat nagradni fond, a posetioce zabavni program uz degustaciju i prodaju vrhunskih vojvođanskih čvaraka i suhomesnatih proizvoda, obaveštava se na sajtu Opštine Kula.

Takmičari plaćaju samo kotizaciju u iznosu od 1.000 dinara, a dobijaju 20 kilograma slanine za spremanje specijaliteta. Broj učesnika je ograničen, a sve neophodne informacije i prijave mogu se dobiti putem telefona: 025/711-131 i 065/371-11-31.

U čemu je tajna pravljenja švargle i čvaraka?

Podsetimo, proizvod napravljen od kockica rezane masnoće zahteva veliku veštinu jer nije lako na kraju dobiti one hrskave i mirisne. Oni koji su vešti u ovom poslu složiće se da kvalitet i ukus zavisi od načina sečenja masnoće, kazana u kome se topi, jačine vatre, intenziteta mešanja, momenta dodavanja mleka, soli.


Tagovi

Čvarak fest Sivac Opština kula Takmičenje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]