AgroKlub.rs

\

Sajmovi & dešavanja

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Sajmovi & dešavanja » "Dani fruškogorskih vina" u Novom Sadu

"Dani fruškogorskih vina" u Novom Sadu

Promocija vinske kulture

"Dani fruškogorskih vina" u Novom Sadu

Datum: 11.10.2017. 15:00

Kategorija:

Sajmovi & dešavanja

U petak i subotu, 13. i 14. oktobra 2017. godine, u SKCNS "Fabrika", biće održana manifestacija "Dani fruškogorskih vina" na kojoj će učestvovati 10 proizvođača vina iz Fruškogorskog vinogorja.

Manifestacija "Dani fruškogorskih vina" biće organizovana u petak i subotu, 13. i 14. oktobra, u SKCNS "Fabrika". Na manivestaciji će učestvovati 10 proizvođača vina iz Fruškogorskog vinogorja. Organizator je Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad.

Radionice i predavanja o vinu

Osim degustacije i prodaje vina, rakija i sireva, program će biti obogaćen radionicom na temu uparivanja hrane i vina, te predavanjem i demonstracijom koju će održati somelije i kuvar jednog poznatog eminentnog novosadskog restorana.

U subotu, 14. oktobra, biće organizovan panel na temu "Novostvorene sorte vinove loze Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu", na kojem će govoriti profesor Poljoprivrednog fakulteta dr Dragoslav Ivanišević i profesor Tehnološkog fakulteta dr Vladimir Puškaš, a moderator će biti naš kolega agrarni novinar Đorđe Simović.

Bogat muzički program

Tokom oba dana biće organizovan i muzički program, na kojem će učestvovati Goran Polovina - Curi i "Duo Nomadiko". Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da pije vino u okviru festivalske zone. Sve dodatne informacije o manifestaciji "Dani fruškogorskih vina" u Novom Sadu potražite na sajtu Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

Foto: skcns

Broj pregleda članka: 196; Uspešnost članka: 22.8

Tagovi: Sorte, Vino, Vinova loza, Vinarstvo, Novi Sad, Poljoprivredni fakultet, Agroklub, Fruška gora, Degustacija vina, Đorđe Simović, Tehnološki fakultet, Dani fruškogorskih vina, dr Dragoslav Ivanišević, dr Vladimir Puškaš, SKCNS Fabrika

Ključne reči članka: dani, fruskogorskih, vina, u, novom, sadu, program, novom, novom sadu


Marinko Tica

Svi tekstovi autora

Autor Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.