Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija vinske kulture
  • 11.10.2017. 15:00

"Dani fruškogorskih vina" u Novom Sadu

U petak i subotu, 13. i 14. oktobra 2017. godine, u SKCNS "Fabrika", biće održana manifestacija "Dani fruškogorskih vina" na kojoj će učestvovati 10 proizvođača vina iz Fruškogorskog vinogorja.

Foto: skcns
  • 255
  • 10
  • 0

Manifestacija "Dani fruškogorskih vina" biće organizovana u petak i subotu, 13. i 14. oktobra, u SKCNS "Fabrika". Na manivestaciji će učestvovati 10 proizvođača vina iz Fruškogorskog vinogorja. Organizator je Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad.

Radionice i predavanja o vinu

Osim degustacije i prodaje vina, rakija i sireva, program će biti obogaćen radionicom na temu uparivanja hrane i vina, te predavanjem i demonstracijom koju će održati somelije i kuvar jednog poznatog eminentnog novosadskog restorana.

U subotu, 14. oktobra, biće organizovan panel na temu "Novostvorene sorte vinove loze Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu", na kojem će govoriti profesor Poljoprivrednog fakulteta dr Dragoslav Ivanišević i profesor Tehnološkog fakulteta dr Vladimir Puškaš, a moderator će biti naš kolega agrarni novinar Đorđe Simović.

Bogat muzički program

Tokom oba dana biće organizovan i muzički program, na kojem će učestvovati Goran Polovina - Curi i "Duo Nomadiko". Svaki posetilac će na samom festivalu moći da kupi vaučere sa kojim će posle moći da pije vino u okviru festivalske zone. Sve dodatne informacije o manifestaciji "Dani fruškogorskih vina" u Novom Sadu potražite na sajtu Studentskog kulturnog centra Novog Sada.

Foto: skcns


Povezana biljna vrsta

Vinske sorte vinove loze

Vinske sorte vinove loze

Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze beloga grožđa gaje se na peskovitim zemljištima, a teža zemljišta su povoljnija za crne (obojene) sorte, pre svega zbog svog povoljnijeg toplotnog režima,... Više [+]

Tagovi

Dani fruškogorskih vina Vino Vinarstvo Fruška gora Dr Dragoslav Ivanišević Dr Vladimir Puškaš Đorđe Simović Degustacija vina Novi Sad SKCNS Fabrika Poljoprivredni fakultet Tehnološki fakultet Vinova loza Sorte Agroklub


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu