Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gljive
  • 20.06.2024. 16:30
  • Zlatiborski okrug, Požega

"Dani gljiva" naredna tri dana u Požegi

Svi zainteresovani moći će da krenu u organizovano gljivarenje.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 137
  • 28
  • 0

Druga po redu manifestacija "Dani gljiva" održaće se od sutra do nedelje (21. do 23. jun) u Požegi. Svi zainteresovani moći će da krenu u organizovano gljivarenje, nakon čega će biti priređena izložba gljiva, ali i degustacija gljivarskog gulaša.

"Sutra nam stižu članovi desetak gljivarskih udruženja iz čitave Srbije. U subotu ujutru krećemo na organizovano gljivarenje livadama i okolnim selima", kaže organizator Ivan Ćatić iz Gljivarskog društva "Biserka".

Okupljanje svih zainteresovanih je u 9 sati ispred kampa "Panoramski pogled" na Loretu, a šetnja će trajati do 13.30 sati.

"Nadamo se da ćemo i ove godine, kao i prethodne, pronaći od 60 do 80 različitih vrsta gljiva. Kod nas su najzastupljeniji vrganj, biserka i mlečnica. Stižu nam stručnjaci iz Mikološko-gljivarskog saveza Srbije sa kojima ćemo prepoznavati - determinisati različite vrste."

Istog dana, od 15 sati na Trgu slobode u Požegi će biti ovoreni štandovi sa proizvodima od gljiva. Otvaranje izložbe gljiva na kojoj će biti prikazane sve prikupljene vrste planirano je za 18 sati.

"Svi koji dođu, od 19 sati moći će besplatno da probaju specijalitete od gljiva, među kojima će biti i gljivarski gulaš. Nedelja je predviđena za druženje i ispraćaj gostiju", kaže Ćatić i poziva sve da im se pridruže i upoznaju gljive ovog kraja.


Tagovi

Dani gljiva Ivan Ćatić Traženje gljiva Izložba gljiva Gulaš od gljiva


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bez ovog predmeta se nekada nije moglo zamisliti ni jedno domaćinstvo.