Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toplički okrug
  • 18.07.2016. 10:00

Dani šljive u Blacu

Turistička manifestacija "Dani šljive" biće održana od 19. do 21. jula u Blacu i predstaviće Toplički okrug i raznovrsne ponude šljive i drugih pljoprivrednih proizvoda.

  • 88
  • 3
  • 0

Turistička manifestacija "Dani šljive" biće održana od 19. do 21. jula u Blacu i predstaviće Toplički okrug i raznovrsne ponude šljive i drugih pljoprivrednih proizvoda.

"Značaj manifestacije je da se prepozna potencijal te sredine i njene šire okoline kao i stvaranje uslova za bolji plasman voća i drugih proizvoda na domaćem tržištu", rekao je na konferenciji za novinare državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Zamenik predsednika opštine Blace Ivan Burgić je kazao da se prvi put promocija manifestacije "Dani šljive" održava u Stalnoj konferenciji gradova i opština, što daje veliki značaj manifestaciji koja se održava 14. put. "Opština Blace je u naglom usponu, zahvaljujući mladima koji su se opredelili da ostanu u svom rodnom kraju i budućnost vide u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi šljiva", rekao je Burgić.

Direktor Sportsko turističkog trgovinskog centra Blace Zvonko Todorović je kazao da se očekuje da otvaranju "Dana šljive" prisustvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić. On je najavio da će u festivalskom delu te anifestacije biti takmičenja u kuvanju tradicionalnih jela, degustacije proizvoda od šljive..

Organizatori manifestacije su potpisali ugovore sа sponzorima i sа Fondаcijom Anа i Vlаde Divаc kojа je pokrenulа projekаt kako bi pomoglа rešаvаnju problemа mlаdih poljoprivrednikа.

Foto:bigstockphotos.com;Creative Family


Izvori

beta.rs


Tagovi

Dani šljive u Blacu Ivan Bošnjak Ivan Burgić Poljoprivredna proizvodnja Prerada šljive Zvonko Todorović Tomislav Nikolić Fondacija Ana i Vlade Divac

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!