Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kongres mlekarstva
  • 04.03.2016. 15:00

Delegacija Srbije na kongresu mlekarstva u Kijevu

Delegacija Srbije na istočno-evropskom kongresu mlekarstva u Kijevu.

  • 176
  • 8
  • 0

U Kijevu se od 2. do 4. marta održava deveti istočno-evropski kongres mlekarstva.

Kongres je uspostavljen uz podšku Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Razgovori o proširenju saradnje

Na jednom mestu okupilo se preko 2.000 proizvođača, prerađivača i prometnika mleka i mlečnih proizvoda iz 20 zemalja sveta, kojima se pridružila i delegacija iz Srbije. Ovom prilikom su srpski i ukrajinski proizvođači organskog mleka i mlečnih proizvoda razmatrali saradnju u oblasti uzgoja organske hrane i razvoja stočarstva za potrebe proizvodnje organskih proizvoda, kao i strategije označavanja i brendiranja organskih proizvoda.

Jačati veze domaćeg i međunarodnog mlekarskog sektora

Učešće naših predstavnika iz oblasti proizvodnje i prerade mleka su finansirali UN FAO i EBRD, pod okriljem projekta "Politički dijalog između javnih i privatnih aktera u sektoru mleka i mesa", koji se u Srbiji realizuje od 2014. godine. Ova podrška se pruža sa ciljem jačanja veza domaćeg mlekarskog sektora sa međunarodnim, kao i njegove promocije na stranim tržištima.

"Istočno-evropski kongres mlekarstva postaje najveći i najreferentniji skup profesionalaca iz oblasti mlekarstva, koji se organizuje sa fokusom na zajedničku strategiju razvoja mlekarstva u istočnoj Evropi", istakli su organizatori.

Na Kongresu se diskutovalo na temu dešavanja u mlekarskom sektoru, razmenjena su iskustva između zemalja regiona, i dodatno je razmatrana mogućnosti međusobne saradnje i nastupa istočnoevropskih proizvođača i prerađivača mleka na trećim tržištima.


Tagovi

Kongres mlekarstva Kijev EBRD FAO Mlekarski sektor Organsko mleko Stočarstvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!