Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regata
  • 10.07.2024. 16:00
  • Zlatiborski okrug, Bajina Bašta

Drinska regata od 15. do 21. jula - očekuje se 20.000 učesnika

Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja jedinstven spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima.

Foto: Drinska regata Bajina Bašta
  • 145
  • 41
  • 0

Jubilarna, 30. po redu, Drinska regata, održaće se od 15. do 21. jula u Bajinoj Bašti. Predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najmasoviju "žurku“ na vodi u Evropi.

Organizuje se već tri decenije u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja jedinstven spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Ovo je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi, kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom.

"Provedite se u nezaboravnom spustu, prisustvujte sjanim koncertima pored reke Drine, probajte tradicionalnu hranu i uživajte u drugim raznovrsnim sadržajima. Sve to na Drini i pored Drine", poručuju organizatori na svom sajtu.

Kako dodaju, pripremili su program za sve uzraste, od 7 do 107 godina. Očekuje se dolazak oko 20.000 učesnika iz Srbije, ali i regiona.

"Prvog dana, Bajina Bašta će započeti proslavu 30. godina Drinske regate. Ogroman broj izložbenih štandova na glavnom šetalištu ponudiće vam bogatstvo suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda."

U okviru Drinske regate održava se i takmičenje u pripremi riblje čorbe koje je planirano za 18. jul pored reke Vrelo, najkraće reke u Srbiji. Program će upotpuniti nastupi Ane Bekute, Dragane Mirković, Željka Samardžića, Yu grupe, Dejan Petrović Big benda. Detaljan program regate pogledajte ovde


Tagovi

Drinska regata Bajina Bašta Splavarenje Drinom Priprema riblje čorbe Bogat program


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".