Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EIMA International 2018
  • 09.11.2018. 14:30

EIMA: Poljomehanizacija na 340.000 m² za 285.000 posetilaca

Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije EIMA International održava se od 7. do 11. novembra u Bologni u Italiji.

Foto: Facebook/Eima International
  • 127
  • 30
  • 0

EIMA International jedan je od najvećih međunarodnih sajmova poljomehanizacije, a obuhvata izložbu poljoprivrednih i baštovanskih mašina i opreme. Tradicionalno se održava svake dve godine u novembru, u Bolonji u Italiji. 

Ovogodišnji 43. EIMA International za posetioce je otvoren od 7. do 11. novembra. Organizatori sajma očekuju rekordne brojke. Naime, na ovaj sajam dolazi više od 2.000 proizvođača iz 50 zemalja sveta sa više od 50.000 modela poljoprivredne mehanizacije i tehnoloških uređaja. 

Sajamski prostor zauzima oko 340.000 m², a očekuje se i više od 285.000 posetilaca iz 150 zemalja koliko ih je bilo na poslednjem EIMA International sajmu. 

Tehnološki noviteti podeljeni su u 14 specijalizovanih sektora, te će biti smešteni u šest posebnih salona. 

Značajan je dolazak izlagača sa mehanizacijom za navodnjavanje i upravljanje vodnim resursima povodom čega je postavljen Salon Idrotech. Masimo (Massimo) Goldoni, izvršni direktor kompanije FederUnacoma Surl, koja je organizator sajma, još je najavljujući ovu manifestaciju istakao da se radi o strateškom sektoru koji prati razvijanje klimatskih promena koje su vrlo nepovoljne za vodosnabdevanje.

"Vodosnabdevanje predstavlja sve značajniju varijablu sa velikim uticajem na poljoprivrednu proizvodnju i njom se mora upravljati pomoću preciznih tehnologija i sistema", naglasio je Goldoni. 

Kolika je važnost mehanizacije za navodnjavanje pokazuje činjenica da njihova proizvodnja u Italiji porasla za 15%, a njihov izvoz u tom sektoru porastao je za 8%. 

Mali deo izloženih modela poljomehanizacije i opreme pogledajte u galeriji ispod članka


Foto prilog


Tagovi

EIMA International Poljomehanizacija Sajam Bolonja Navodnjavanje


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]