Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival kobasce
  • 21.11.2023. 11:00
  • Severnobanatski okrug, Vojvodina, Kanjiža

Festival hurke i kobasice 25. novembra u Kanjiži

Ovaj festival se održava od 2010. godine i zbog njega u selo dolazi deset puta više posetilaca i gostiju nego što ima stanovnika.

Foto: FB/Kobasicijada Belo Blato
  • 166
  • 17
  • 0

Mesna zajednica Adorjan u subotu 25. novembra u organizuje "Festival hurke i kobasice" u Kanjiži, stoji na sajtu Turističke organizacije Srbije. Na manifestaciji se hurke i kobasice pripremaju, peku i besplatno degustiraju, a učesnici dolaze sa svojim začinima, receptima i umećem. Tu je i žiri koji na kraju proglašava one najukusnije. 

Ovaj festival se održava od 2010. godine, kako stoji na sajtu Turističke organizacije Kanjiže, i zbog njega u selo dolazi deset puta više posetilaca i gostiju nego što ima stanovnika. U takmičarskom delu programa ekipama je, uz kotizaciju, obezbeđeno po pet kilograma mesa i iznutrica, a učesnici dolaze sa svojim začinima, receptima i umećem.

Podeliće se 10.000 kobasica

Za razliku od Kobasicijade u Turiji, gde domaćini uvek povećavaju dužinu kobasice za metar, na takmičenju u Adorjanu je bitno da ukusnih hurki i kobasica bude dovoljno za sve. Zato pored celodnevnog kulinarskog i kulturno zabavnog programa festival uvek pruža veliku gozbu za posetioce, jer se među njima besplatno podeli 8.500 pečenih kobasica i 1.500 hurki u zemičkama.

Za okrepljenje i osveženje od jutra do večeri brinu se ugostitelji, a širok je spektar ponude i vašarkih, zanatskih, suhomesnatih i drugih proizvoda.

Podsetimo, hurka je vrsta kobasice, deblja od običnih, koja se pravi od svinjskih iznutrica i puno riže. Obavezno se pravi na svakom svinjokolju.


Tagovi

Festival hurke i kobasice Adorjan Hurke Kobasice


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva