• Rakija i rakijaši 2019
  • 02.10.2019. 11:00
  • Južnobanatski okrug, Vojvodina, Pančevo

Festival Rakija i rakijaši 2019. - takmičenje za najbolju rakiju od šljive

Festival Rakija i rakijaši 2019., održaće se po drugi put u Pančevu, 26. oktobra, od 10 do 16 sati, u Poljoprivrednoj školi Josif Pančić. Organizator je Fejsbuk grupa "Rakija i rakijaši".

Foto: Srbijafest.com
  • 865
  • 40
  • 0

Festival Rakija i rakijaši 2019., održaće se po drugi put u Pančevu, 26. oktobra, od 10 do 16 sati, u Poljoprivrednoj školi "Josif Pančić". Organizator je Fejsbuk grupa "Rakija i rakijaši", koja ima više od 6.500 članova.

Manifestacija je namenjena svim proizvođačima i ljubiteljima rakije.

Ovaj događaj predstavja referentno takmičenje za izbor najbolje rakije od šljive u Srbiji, koju organizuje Institut za voćarstvo u Čačku. Proglašavanje pobednika po kategorijama i rezultati ocenjivanja biće svečano objavljeni na dan festivala.

Strogi kriterijumi kod ocenjivanja

Uzorci rakije proći će stroge kriterijume vrhunskih stručnjaka za jaka alkoholna pića. Predsednik komisije je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu dr Ninoslav Nikičević.

"Osvajanjem priznanja na festivalu, učesnik stiče pravo na korišćenje festivalskog znaka u medijskoj promociji proizvoda" rekao je Armin Tot, jedan od organizatora.

Za najbolju rakiju - pehar

Festival ima nekoliko rakijskih kategorija: rakija od šljive, dunje, kajsije, kruške, grožđa i jabuke. Ostale rakije, likeri i travarice svrstavaju se u opštu kategoriju.

"Za najbolje ocenjenu rakiju, u ukupnom plasmanu, organizator je obezbedio veliki pehar, medalju i inoks cisternu od 480 litara, proizvođača Civava iz Banatskog Novog Sela. Drugoplasirana rakija, uz medalju i pehar, dobija i hrastovo bure od 110 litara, Etno Cvetković iz Modrice kod Kruševca dok će trećeplasirana rakija, dobiti pumpu za pretakanje rakije", kaže jedan od organizatora.


Tagovi

Rakija i rakijaši 2019. Ljubitelji rakije Uzorci rakije Armin Tot Rakijske kategorije


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.