• VinoSalis 2019
  • 25.04.2019. 11:00

Festival vina, prateće opreme i gastronomije - VinoSalis 2019

Ove godine očekuje se više od 80 izlagača, kako iz BiH tako i iz drugih evropskih zemalja.

Foto: Vedran Stapić
  • 54
  • 3
  • 0

Festival vina, prateće opreme i gastronomije "VinoSalis" idejno je i konceptualno zamišljen da ostvari jedinstveni spoj promocije i kontakta, ljudi koji se bave i "žive" vino. 

Prošle godine održano je prvo izdanje ovog festivala na kom se predstavilo oko 70 izlagača, a pored onih iz BiH, posebno Hercegovine, učestvovali su i izlagači iz Srbije, Portugala, Španije, Francuske, Italije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije.

Ove godine očekuje se više od 80 izlagača kako iz BiH, tako i iz navedenih država. Cilj ovog festivala je kroz sajam predstaviti ugostiteljima vina sa domaćeg područja, ali i novitete vezane za vinski sektor. 

Osim vina, na festivalu biće predstavljena i gastro ponuda. Takođe, svoje proizvode predstaviće vodeći proizvođači opreme za vinare, ugostitelje, ali i ljubitelje vina.

Festival će se održati 19. i 20. juna u Hotelu Mellain i ima ocenjivački karakter. 

Treba podsetiti da je u samom imenu festivala VinoSalis protkano i istorijsko ime Tuzle (Salis, Salines, u prevodu so) po čemu je ovaj grad i regija vekovima poznata. Logo Festivala su kristali soli u vinskoj čaši, tako da u danima Festivala Tuzla postaje Grad vina i soli.


Tagovi

VinoSalis 2019 Festival vina Vinska karta


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.