Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državni pčelarski sajam
  • 26.02.2015. 10:58

Finski stručnjak na Sajmu pčelarstva u Beogradu

Savetnik u Pčelarskom savezu Finske, Ari Sepala, u sklopu seminara Znanjem protiv prepreka, govoriće o svojim iskustvima u pčelinjaku od 1.510 košnica.

  • 123
  • 5
  • 0

Savez pčelarskih organizacija Srbije - SPOS u saradnji sa Beogradskim sajmom, u hali 2 Beogradskog sajma, od 28. februara do 1. marta 2015. godine, organizuje 7. Državni pčelarski sajam na kome će, osim domaćih, učestvovati i inostrani izlagači.

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva, na kojoj pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera, a održavaće se na dva nivoa. Nivo C predviđen je za prodaju pčelinjih proizvoda i ulaz na taj deo Sajma je besplatan, dok će na nivou A biti izložena pčelarska oprema, a ulaz za taj deo plaća se 300 dinara.

U sklopu sajma održaće se i tradicionalni stručni seminar "Znanjem protiv prepreka", a otvoriće ga savetnik u Pčelarskom savezu Finske, Ari Sepala, koji će govoriti o svojim iskustvima u pčelinjaku od 1.510 košnica. Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a, iskustvo finskog stručnjaka smatra posebno zanimljivim za srpske pčelare jer Finska ima veoma kratku pčelarsku sezonu, u kojoj pčele moraju brzo da se razvijaju da prinosi ne bi izostali. Srpski bi pčelari iskustvo kolega iz Finske mogli da primene u iskorišćenju bagremove paše, koja je sada veoma rana, što su uzrokovale klimatske promene.


Tagovi

Med Pčelari Pčelarska oprema Pčelinji proizvodi Beogradski sajam Bagremova paša Rodoljub Živadinović Državni pčelarski sajam Prodaja pčelinjih proizvoda Znanjem protiv prepreka Ari Sepala SPOS