Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Župska berba
  • 24.09.2015. 15:50

Fontana vina u Župi

Večeras će u Župi biti otvorena 52. Župska berba, manifestacija u čast vinogradara i vinara.

  • 47
  • 1
  • 0

Privredno turistička manifestacija u čast vinogradara i vinara župskog kraja - 52. Župska berba večeras će svečano biti otvorena u Aleksandrovcu.

Biće organizovan defile učesnika posle čega će, uz vatromet i program "Berbi u čast" biti otvorena ta manifestacija koja tradicionalno okuplja veliki broj vinara i vinograda ovoga kraja. Prethodno će mališani iz dečje ustanove "Naša radost" organizovati maskenbal, a u Zavičajnom muzeju Župe će biti otvorena izložba "Sve naše berbe".

Do 27. septembra biće organizovan niz tradicionalnih sadržaja - vinska ulica, fontana vina, brojna edukativna predavanja, ali i karneval te bogat muzički program, najavili su organizatori.

Čuvena fontana vina, u centru tog gradića, iz koje svi posetioci mogu besplatno da probaju župsko vino, biće otvorena u petak, 25. septembra, kada će biti održan i međunarodni festival folklora. Župska berba održava se u Aleksandrovcu od 1963., a posetioci mogu pogledati i postavku Muzeja vinarstva i vinogradarstva, koja ilustruje istorijski razvoj vinogradarstva ove regije.

Tradicionalno okuplja veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona, posebno iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Makedonije.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Župska berba Fontana vina Župa Muzej vinarstva i vinogradarstva Vinska ulica Aleksandrovac Razvoj vinogradarstva