Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam voća i povrća
  • 24.07.2021. 07:30

Fruit Attraction u oktobru - fokus na inovacijama i tehnologiji

Cilj ovog međunarodnog sajma voća i povrća je promovisanje inovacija, istraživanja, tehnologija i digitalizacije kao osnovnih ključeva budućeg rasta tih sektora.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 127
  • 15
  • 0

Međunarodni sajam industrije voća i povrća Fruit Attraction održaće se od 5. do 7. oktobra u Madridu (Španija) sa ciljem promovisanja inovacija, istraživanja, tehnologija i digitalizacije kao osnovnih ključeva budućeg rasta ta dva sektora.

Kako navode organizatori, ovi se sektori suočavaju sa problemima i izazovima koji bi mogli da ograniče njihovu sposobnost rasta, razvoja i konkurentnosti. Prema tome posetioci će moći da vide različita rešenja koja se odnose na inovacije u biotehnologiji, preciznoj poljoprivredi, pametnom raspolaganju vodom te energijom.

Izlagači će ponuditi nova digitalna rešenja koja dodaju vrednost čitavom poljoprivredno-prehrambenom lancu u smislu produktivnosti i održivosti. To su prvenstveno ona za navodnjavanje, razvoj energetske efikasnosti i nove tehnologije.

Što se tiče biotehnologije, posetioci će saznati više o razvoju novih sorti, zaštiti bilja, ponovnom korišćenju otpada i cirkularnoj ekonomiji kao i novim biljnim izvorima za dobijanje proteina. Takođe, svi prisutni dobiće viziju o preciznim tehnološkim rešenjima koja uključuju proizvode za upravljanje poljoprivredno-prehrambenim kompanijama te ona napredna za mobilnost i analitiku. Cilj je da se podstaknu i stvore poslovne mogućnosti koje će da omoguće proizvođačima da stupe u kontakt sa predstavnicima firmi koji će im predložiti rešenja pogodna za njihovo poslovanje.

Po prvi put biće predstavljene pametne tehnologije vezane za korišćenje vode kako bi se poboljšala produktivnost u hortikulturi. Namenjene su, poručuju organizatori, profesionalnim preduzećima koja imaju ili žele da instaliraju sisteme za navodnjavanje, a zainteresovani su za učenje o novim metodama. Na ovoj manifestaciji moći će da vide opremu, proizvode i da saznaju više o uslugama za smisleno upravljanje ovim prirodnim resursom. Osim toga, biće prikazana i rešenja vezana za obnovljive izvore energije.


Tagovi

Fruit Attraction Sajam Voće i povrće Međunarodni sajam Digitalizacija poljoprivrede


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.