Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupusijada
  • 02.11.2022. 16:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Futog

Futoška kupusijada 5. novembra - najteža glavica i do 15 kilograma

Ideja ove manifestacije je promocija autohtone sorte futoškog kupusa i njene uloge u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga.

Foto: Facebook/KC Mladost Futog
  • 135
  • 30
  • 0

Ovogodišnja Futoška kupusijada, 23. po redu, počinje u subotu, 5. novembra, a organizatori su za posetioce pripremili bogat program. Pored takmičenja u najtežoj glavici, učesnici će se nadmetati i u pravljenju jela od kupusa, prenosi RTV.

"Prepoznati zbog svoje neujednačenosti. Glavice mogu biti od kilograma do tri kilograma, nekad četiri. Najteža glavica je na Kupusijadi bila devet kilograma, prošle godine, pre tri godine je bilo i po 15 kilograma. Boja je specifična, karakteristična, bledo zelenkasta", kaže zamenik predsednika Udruženja "Futoški kupus" Uroš Puača.

Uvertira za ovogodišnju manifestaciju je "Mini kupusijada" koja će biti održana, dan ranije, u petak 4. novembra, u Osnovnoj školi "Miroslav Antić", dok će učenici Poljoprivredne škole iz Futoga predstaviti svoje proizvode na tezgi, prethodno ukrašenoj aranžmanima od kupusa koji su sami uzgajali.

Ideja ove manifestacije je promocija autohtone sorte futoškog kupusa i njene uloge u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga.

Kako se navodi u najavnom spotu, u programu učestvuju deca vrtića, škola i klubova, ansambl Kulturnog centra "Mladost" sa gostima, krajiške pevačke grupe i pevači Dejan Tejovac i Radiša Urošević.

Zainteresovani izlagači mogu se javiti na brojeve 021 895 077021 895 395, a prijavu svoje ekipu za takmičenje u kuvanju jela od futoškog kupusa mogu priložiti na 021 895 077.


Tagovi

Futoški kupus Kupusijada u Futogu Teška glavica kupusa Program kupusijade


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...