Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pirot
  • 01.02.2016. 15:00

Hiljade posetilaca na Sajmu pirotske kobasice

Nekoliko hiljada ljudi, među kojima je i veliki broj turista iz Bugarske, posetio je pirotski Sajam peglane kobasice, a odlukom žirija, nagrada za najbolju kobasicu pripala je ekipi "Kod Mane" iz Pirota.

Foto: pirot.rs
  • 91
  • 6
  • 0

Nekoliko hiljada ljudi, među kojima je i veliki broj turista iz Bugarske, posetio je pirotski Sajam peglane kobasice, a odlukom žirija, nagrada za najbolju kobasicu pripala je ekipi "Kod Mane" iz Pirota. Drugo mesto na četvrtom po redu Sajmu pirotske peglane kobasice, pripala je ekipi "Boem", a treće je osvojila ekipa "Todor". "Godinama učestvujemo na ovom Sajmu. Očekivao sam nagradu. Proizvodnjom peglane se bavim već deset godina. Počelo je sve kao hobi, deca vole da jedu i od hobija to je polako preraslo u biznis. Peglanu pravimo sa puno ljubavi", rekao je Dejan Manić iz pobedničke ekipe.

Promoteri sajma uručili nagrade najboljima

Najboljim takmičarima nagrade su uručili voditelj Zoran Kesić i muzičar Rambo Amadeus, koji je ove godine postao promoter Sajma. "Ovo već postaje neka tradicija i izgleda da Pirot neće lako moći da me se otarasi. U proteklih godinu dana, dok sam imao zalihe, promovisao sam peglanu na najbolji način. Ko je proba, njemu promocija više nije potrebna. Vrlo brzo sam te zalihe potrošio ali sam upoznao ljude sa čarolijom tog zdravog i autentičnog pirotskog specijaliteta", rekao je Kesić koji je promoter Sajma od 2015. godine.

Muzičar Rambo Amadeus ocenio je da je manifestacija izvanredna jer razvija jedan lokalni brend i pomaže razvoj proizvodnje peglane kobasice. On je zahvalio Kesiću koji mu je uručio drveni "kalauz" grada Pirota dodajući da će mu to omogućiti da dolazi u grad i onda kada ga ne budu pozivali.

Lokalni brend postao regionalno poznat

Prema rečima predsednika opštine Pirot Vladana Vasića, ovogodišnja manifestacija izazvala je veliko interesovanje izlagača, medija i posetilaca. "Učinili smo da ovaj naš lokalni brend bude regionalno poznat. Mislim da je ovaj Sajam pun pogodak i da svake godine sve više napreduje. Suština je da vidite zadovoljne ljude i da oni od toga imaju neku zaradu", rekao je Vasić.

Na ovogodišnjem Sajmu peglane kobasice, koju mnogi zbog njenih afrodizijačkih svojstava zovu i "pirotskom vijagrom", učestvovala su 44 proizvođača specijaliteta koji se pravi samo u pirotskom kraju. Osim što su mogli da je probaju, posetioci su mogli i da kupe peglanu kobasicu po ceni od oko 3.000 dinara po kilogramu.

Izlagale i vinarije, ali i proizvođači sira

Pored izlagača peglane kobasice, na Sajmu je prisutno 14 izlagača sira i kačkavalja i 15 vinarija iz istočne i južne Srbije a članice Udruženja žena iz Temske, Krupca i Izvora predstavile su specijalitete pirotske trpeze. Sajam su organizovali Turistička organizacija Pirota, Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice, Dom kulture i Sportski centar.

Foto: pirot.rs


Izvori

beta.rs


Tagovi

Sajam peglane kobasice Rambo Amadeus Zoran Kesić Pirotski sepcijalitet Lokalni brend Pirot Vladan Vasić Izlagači sira Vinarije