Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Humanitarna akcija
  • 13.08.2017. 09:00

Humanost bačkopalanačkih pčelara

Bačkopalanački pčelari organizovali su humanitarnu akciju prodaje meda, kako bi pomogli u prikupljanju novčanih sredstava za lečenje male Mione Kojadinović, koja boluje od leukemije.

Foto: Veterinarska stanica Bačka Palanka / Facebook
  • 947
  • 44
  • 0

Bačkopalanački pčelari organizovali su humanitarnu akciju prodaje meda i tako se pridružili brojnim organizacijama i pojedincima, koji žele na bilo koji način da pomognu u prikupljanju novčanih sredstava za lečenje male Mione Kojadinović.

Ova dvoipogodišnja devojčica boluje od akutne leukemije, a da bi se lečila, potrebno je da ode u Italiju.

Odličan odziv pčelara

Kako su nam potvrdili organizatori iz udruženja "Pčela", mnogi pčelari su se odazvali akciji, prikupljen je med, polen i propolis, te su i građani, kupujući ove pčelinje proivode, učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

"Od ovdašnjih pčelara prikupili smo 90 kilograma meda, ali i propolisa i polena. Prodajom u centru grada skupljeno je oko 51.000 dinara, a Bačkopalančani koji su med kupovali po ceni od 800 dinara pokazali su svoju humanost dajući i više, sa ciljem i željom da pomognu bolesnoj devojčici. Moramo napomenui da se akciji odazvao Miloš Mirković Iz Lajkovca, koji je za ovu humanitarnu akciju donirao košnicu, koja je odmah našla svoga kupca", rekao nam je Mile Nedeljkov, jedan od od pčelara koji je učestvovao u organizaciji ove humanitarne akcije.

Svi zainteresovani preostali med mogu kupiti u bačkopalanačkoj Veterinarskoj stanici koja se nalazi u ulici Jug Bogdana br.6.

Lečenje u Italiji

Mioni je u maju prošle godine dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija visokog stepena rizika. Godinu dana je sa majkom provela na dečjem institutu u Novom Sadu, na odeljenju hematologije, gde se i sada nalazi.

"Trenutno čekamo rezultate analiza iz Italije, nakon čega ćemo uz pomoć Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) ići u Bolonju, s obzirom na to da je potrebna transplatacija koštane srži. Kako su nam najavili doktori, potrebno je prvo uraditi pretragu svetskog registra, za šta je neophodno 15.000 evra i plus 110.000 evra za samu transplataciju, ali i troškovi putovanja i boravka tamo", objašnjava Mionin otac Dušan Kojadinović.

Kako možete da doprinesete?

Na vest da su im potrebna novčana sredstva, veliki broj ljudi organizovao je različite aktivnosti, kako u Bačkoj Palanci, tako i u Baču, Novom Sadu, Petrovaradinu, Kaću, Molu.

Posredstvom fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić" na broj 3030 , može se poslati tekst poruke 346. Donacija SMS porukom je 200 dinara, a uplate se mogu izvršiti i na žiro račun:

CREDIT AGRICOLE Banka
Dinarski račun: 330 - 1500103655885 - 47
Devizni račun: 330 - 1530202010698 - 49 instrukcija za plaćanje MEBARS22 IBAN RS35330153020201069849

Foto: Veterinarska stanica Bačka Palanka / Facebook


Tagovi

Humanitarna akcija Miona Kojadinovič Pčelari


Autorka

Rada Milišić

Više [+]

Novinarka iz Bačke Palanke, član Društva novinara Vojvodine. Godinama prati dešavanja u agraru i stvaralaštvo, život i rad seoskih žena.