Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 16.05.2017. 10:15

Inovacije u mašinama i opremi iz Italije

U Italiji se puno radi na novim tehnološkim rešenjima koja se na sajmovima poput Poljoprivrednog u Novom Sadu prikazuju kroz nova inovativna rešenja. Na ta rešenja dolazi dobar dizajn, što sve zajedno čini kvalitet.

Foto: Đorđe Simović
  • 850
  • 34
  • 0

Uz kolektivne izložbe Bosne i Hercegovine, Holandije, Mađarske, Španije, Izraela zapažen nastup imaju i kompanije iz Italije. Na štandu, u Hali 1 Novosadskog sajma izlaže 13 kompanija iz agrokompleksa, a jedna kompanija na otvorenom izlaže poljomašine.

Sajamsku ponudu je predstavila Milija Orlandini, koja je analitičar tržišta u italijanskoj agenciji ICE (Italijanska agencija za spoljnu trgovinu). Ova agencija je, inače, organ Ministarstva ekonomskog razvoja Italije i ima 80 kancelarija u celom svetu. Bave se promocijom italijanske privrede u inostranstvu i povezivanjem sa lokalnim privrednim subjektima.

Od sadnica preko priključnih do mašina za berbu

Kolektivna italijanska izložba se održava u kontinuitetu peti put. Na 450 m2 u Hali 1 predstvaljaju se: AGRIEXPORT (delovi za poljoprivredne mašine), BELARDI - MECCANICA INDUSTRIALE (potapajuće pumpe za bunare), GEOPLANT VIVAI (sadnice voća), INGEGNERIA ALIMENTARE (procesna oprema za prehrambenu industriju), JARVIS ITALIA (oprema za klaničnu industriju), M.A.F RODA ITALIA (oprema za selekciju i pakovanje voća i povrća), MACCANTI VIVAI INTERNATIONAL DOO (sadnice voća), MARTINI & DURANTI (terenski viljuškari), M.C.Z. AUTOMAZIONI (automatske mašine za vertikalno pakovanje), NURSERY - DELMONTE GUIDO & VITTORIO (sadnice voća i vinove loze), REBOS OLEODINAMICA (hidraulični cilindri za poljoprivredu), SANGOI GREEN (stubovi za vinogradarstvo) i UNITEC (sistemi za tretman voća i povrća nakon berbe). Na otvorenom prostoru priključne mašine izlaže ORSI GROUP.

Seminari

U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Privrednom komorom Srbije ICE organizuje i dva seminara. Milija Orlandini kaže da su time hteli da spoje italijansko iskustvo i potrebe preduzeća iz Srbije.

"'Inovacije u poljoprivrednoj proizvodnji' ćemo organizovati 16. maja. Radi se o iskustvima iz Italije i mogućnosti njihove primene u Srbiji. Drugi seminar 'Prednost udruživanja i stvaranje proizvoda sa dodatom vrednošću u sektoru mleka: iskustva, primeri i dobre prakse iz Italije i Srbije' biće održan 18. maja. Radi se o seminarima koji bi trebalo da ukažu na to kako dodati vrednost proizvodima iz Srbije kako bi oni po većoj ceni bili izvezeni u EU".

Milija Orlandini kaže da je polovina italijanskih izlagača koji su izlagali lane i ove godine prisutna na sajmu. Našli su saradnike, registrovali firme i ponovo došli na sajam.

Uz dizajn i inovacije

Kada se pomenu mašine i oprema iz Italije, prosečan građanin verovatno prvo pomisli na dobar dizajn. Naša sagovornica kaže da se u Italiji puno radi na novim tehnološkim rešenjima, koja se na sajmovima poput ovog u Novom Sadu prikazuju kroz nova inovativna rešenja. Na ta rešenja dolazi dobar dizajn što sve zajedno čini kvalitet. Orlandinijeva kaže da nova generacija novih tehnološkuh rešenja dolazi uglavnom nakon perioda od pet godina.

ICE će organizovati posetu delegacije koju čine 60 privrednika koji će pokušati da nađu buduće poslovne partnere na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Foto: Đorđe Simović


Foto prilog


Tagovi

Italija Sajam Milija Orlandini


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."