Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potato Europe
  • 25.08.2016. 17:00

Inovacije u proizvodnji krompira na Potato Europe

11. izdanje izložbe Potato Europe održaće se 14. i 15. septembra 2016. godine, u Vije San Kristofu, u Francuskoj, gde će biti prikazane tehnološke inovacije u proizvodnji krompira.

Foto: potatoeurope.fr
  • 137
  • 10
  • 0

11. izdanje izložbe Potato Europe održaće se 14. i 15. septembra 2016. godine, u Vije San Kristofu, u Francuskoj na pola puta između Lila i Pariza. Potato Europe je izložba koja se održava na otvorenom prostoru (u polju), a nju organizuje Institut za istraživanja u poljoprivredi, uz podršku francuske industrije krompira. Cilj sajma je prikazivanje tehnoloških inovacija i mehanizacije koje se koriste u proizvodnji krompira.

Ova međunarodna manifestacija se svake godine održava u jednoj od četiri partnerske zemlje (Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj i Holandiji). Ovogodišnje francusko izdanje će se, takođe, istaći demonstracijom dinamičnog optičkog sortiranja krompira. Posetioci će moći da vide 23 dinamičke demonstracije, obradu više od hiljadu tona krtola, a biće prikazane najnovije inovacije proizvođača u okruženju.

Na površini od 44 hektara, izložba će uključiti mnoge stručnjake i više od 280 izlagača koji će pokazati svoje inovacije, uporediti rezultate u gajenju krompira, ali će i raspravljati sa posetiocima o svojim iskustvima.

Foto: potatoeurope.fr


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potiče iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i pre 8 000 godina. U Evropu su ga doneli španski istraživači u 16. veku i poklonili papi... Više [+]

Tagovi

Potato Europe Sajam Krompir Mehanizacija Francuska Izložba


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer