Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najboljim idejama sredstva
  • 02.11.2016. 16:00

Inovativnim idejama do 1,2 miliona evra

KATANA će podržati inovativne ideje u primeni novih tehnologija. Projekat je namenjen startapima, malim i srednjim preduzećima, a u prvoj fazi i pojedincima koji posluju u poljoprivredi, sektoru proizvodnje i distribucije hrane, IKT sektoru ili novim rastućim industrijama.

  • 324
  • 37
  • 0

U Amfiteatru Univerziteta u Novom Sadu, u sredu 16. novembra biće predstavljen KATANA poslovni akcelerator. KATANA će podržati inovativne ideje u primeni novih tehnologija. Projekat je namenjen startapima, malim i srednjim preduzećima, a u prvoj fazi i pojedincima koji posluju u poljoprivredi, sektoru proizvodnje i distribucije hrane, IKT sektoru ili novim rastućim industrijama. Ovaj akcelerator deo je KATANA projekta podržanog od strane Evropske unije.

KATANA će obezbediti 1,2 miliona evra

"Kroz upravo završeni FRACTALS projekat, EU je podržala 46 malih preduzeća i startapa iz cele Evrope, a u svrhu razvijanja aplikacija za sektor poljoprivrede koji su dobili između 50.000 do 150.000 evra. Ukupno je dodeljeno 5.52 miliona evra. Kroz projekat KATANA stiže novi talas finansijske podrške s ukupnim budžetom od 1.2 miliona evra", kaže Jasna Komatović iz novosadske kompanije InoSens koja osim BioSens instituta i Vojvođanskog IKT klastera čini projektni tim iz Srbije.

Komatović je objasnila da se na osnovu osnovu prethodnog iskustva u sprovođenju FRACTALS projekta, sa sigurnošću može reći da će biti prezentovana različita aplikativna rešenja i najbolji primeri primene IKT u poljoprivredi. Takođe, očekuju se inovativne ideje čija će se realizacija sprovesti zahvaljujući KATANA akceleratoru.

Šta je zadatak KATANE

KATANA akcelerator identifikovaće inovacije sa najvećim razvojnim potencijalnom u agro i IKT sektoru, kao i novim, brzo rastućim industrijama poput GPS, dronova, interneta i stvoriće jedinstvene poslovne modele kao i modele finansiranja. Odabranim startapima i malim i srednjim preduzećima KATANA akcelerator otvoriće pristup znanju, tehnologijama, kapitalu i tržištima, sve sa ciljem omogućavanja konkuretnosti na globalnom nivou te pospešivanja prekogranične i međusektorske saradnja.

"Deset najuspešnijih inovacija biće finansijski podržani sa 100.000 evra. Pozivamo sve zainteresovane da se uključe. Za početak biće dovoljno da posredstvom sajta www.katanaproject.eu pošalju dvominutni video pitch i predstave svoju ideju."

KATANA Info Dan otvoren je za sve zainteresovane, uz obavezno prijavljivanje na https://katananovisad.eventbrite.com.


Tagovi

Katana Inovativne ideje Sredstva Nove tehnologije Sektor poljoprivrede InoSense BioSens IKT klaster


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.