Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interslast
  • 10.10.2019. 11:00
  • Krapinsko-zagorska, Tuheljske toplice

Interslast - dođite i probajte više od 200 vrsta izvornih kolača

Učesnici će moći da probaju brojne kolače sa medom, medenjake, paprenjake, medene pite po recepturama baka, a koristiće se isljučivo med domaćih pčelara.

Foto: Facebook/Hrvatska obrtnička komora - HOK
  • 90
  • 3
  • 0

Već 8. međunarodni kongres poslastičarstva, sladoledarstva i konditorstva "Interslast“, održaće se 15. oktobra 2019. u Tuheljskim toplicama (hotel "Well“).

"Reč je o tradicionalnom kongresu koji preferira domaće, regionalne ali i svetske izvorne poslastice, putem predavanja, stručnih radionica, takmičenja učenika srednjih poslastičarskih škola sa područja Alpa Jadran, takmičenja profesionalnih poslastičara i ljubitelja poslastica. Brojne degustacije otkriće ukuse više od 200 raznih vrsta izvornih kolača. Uz gostovanje nekoliko inostranih poslastičara (Srbija, Austrija, Nigerija, Slovenija, Turska, Italija i Nemačka) predstaviće se izvorni kolači iz šest hrvatskih županija. Glavna tema je: Med u poslastičarstvu, što ima poseban značaj, budući da je hrvatski med jedan od najkvalitetnijih u regiji i šire", najavljuje organizator Stjepan Odobašić. 

Učesnici će moći da probaju brojne kolače sa medom, medenjake, paprenjake, medene pite po recepturama baka. U sklopu programa prikazaće se izrada starinske medene pite iz Podravine, tradicionalni i izvorni medenjaci Hrvatskog Zagorja, korčulanski klašun, šapice sa medom, zadarski smokvenjaci, nigerijski puff-puff sa medom (vrsta afričke poslastice koje su slične fritulama), austrijski, uskršnji medeni kolači, starinski, tradicionalni kolač sa medom iz Homolja, izvorna, praznična, medena pita iz Srbije, razne zagorske i podravske kolače sa medom, medenjake i kolače sa medom iz Varaždinske županije.

Susedna Slovenija pokazaće kako se pravi slovenska potica, koja je nedavno zaštićena u EU. Svi inostrani poslastičari u radionicama koristitće med domaćih pčelara. Hrvatski med koristiće se i u pripremi takmičarskih radova. Očekuje se učestvovanje od ukupno 125 ekipa iz područja Alpe Jadran i zemalja bivše Jugoslavije. 

"Želja nam je da hrvatski poslastičari shvate vrednost kvaliteta domaćeg meda i da svoje potrošače obraduju visokim nivoom kvaliteta poslastica, a to ćemo na kongresu učiniti putem brojnih radionica!", ističe Stjepan Odobašić.


Tagovi

Interslast Poslastice Kongres Izvorni kolači


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!