Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eima International
  • 11.11.2016. 12:00

Italijani najgrandiozniji na EIMA sajmu

Svakako EIMA International je ove godine najveći sajam poljoprivredne mehanizacije u Evropi!

  • 1.303
  • 288
  • 0

CASE IH Optum 300 CVX je "Tractor of the Year 2017" tako glasi odluka komisije koja bira traktor godine. Na velikoj svečanosti upriličene su i druge nagrade, ali ova glavna. Sve druge nagrade su dobro došle proizvođačima.

Sajam EIMA u Bologni svake druge godine, kada se i održava, domaćin je ovom izboru koji je održan 20. jubilarni put.

Ovo je svakako ove godine najveći sajam poljoprivredne mehanizacije u Evropi pa možemo reći da je tu mnogo toga najznačajnijega. Ipak, vidljivo je da kao i na ranijim sajmovima EIMA nema u velikom broju mehanizacije iz nemačkih i skandinavskih fabrika. Za "Best Utility" proglašen je New Holland T5.120, a "Best of Specialized" Antonio Carraro Tony 9800 dok je Deutz-Fahr 6125 RC shift osvojio nagradu "Best Design".

Case IH Optimum 300 CVX - traktor godine!

Italijanske prate proizvođači iz Turske i Indije

Bilo je, mora se priznati, tek 18 nominovanih traktora ali to ne umanjuje vrednost nagrade jer je očigledno da se neki proizvođači kandiduju svake godine, neki ponekad, ali sve su to oni koji imaju nešto novo da kažu u pogledu tehnologije, inovacija, dizajna i slično. Ipak, na samom sajmu najgrandiozniji su štandovi talijanskih proizvođača New Holland, Same, Landini, McCormick, Deutz-Fahr, ali zanimljiv je nastup nekih turskih i indijskih proizvođača.

EIMA sajam poljoprivredne tehnike, Bolonja 2016

Svi koji imaju ponudu za navodnjavanje

Italijanski proizvođači u značajnoj meri su okrenuti mašinama za obradu zemljišta pa ovde izdvajamo i posetu štandu fabrike Vigolo, MA/AG, ali i francuskom Gregoire Besson koji je tradicionalno prisutan na ovom tržištu. Navodnjavanje je posebna priča kada je Italija u pitanju. Tu se nalaze jednostavno svi.

Ono što posebno fascinira je da su svi italijanski proizođači uspešno preživeli recesiju i godine slabijih prodaja poljoprivredne mehanizacije. A verovatno je i italijanski osećaj za saradnjom domaćih proizvođača razlog zašto su toliko uspešni. Ako italijanska fabrika nešto proizvodi, sve komponente koje mogu biće nabavljene od domaćih proizvođača. Na taj način, jednostavno se se međusobno održali, a na kraju i digli pred konkurencijom.


Tagovi

EIMA International Sajam mehanizacije Bolonja Tractor of the year Case IH New Holland Dautz-Fahr


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom - dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik. Urednik EU agro info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnista Agrokluba od 2008. godine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao